24.07.2024.
HomeLifestyleSex u vrijeme korone: Savjeti koji izazivaju podsmijeh

Sex u vrijeme korone: Savjeti koji izazivaju podsmijeh

Listu savjeta pod nazivom “Covid-19 i seks” objavio je ove sedmice Centar za kontrolu bolesti Britanske Kolumbije (BCCDC), a nije prošlo mnogo prije nego je lista postala glavna tema na društvenim mrežama.

Ovaj dokument, prema mišljenju stručnjaka, ustvari objedinjuje relevantne savjete o seksu za vrijeme pandemije, bez obziro što na njih mnogi gledaju s podsmijehom.

Tako zdravstveni zvaničnici iz BCCDC savjetuju da bi u ovim teškim vremenima masturbacija zaista mogla biti najbolja opcija, ističući da ste “vaš najsigurniji seksualni partner”, prenosi Russia Today.

“Ukoliko neko i dalje treba društvo, a ne osjeća se bolesnim, za vrijeme čina trebao bi nositi pokrivač ili masku za lice, te izbjegavati ili ograničavati ljubljenje“, savjetuju iz BCCDC-a.

Na listi savjeta istaknuto je da ljudi definitivno ne bi trebali dijeliti seksualne igračke.

“Perite igračke temeljno sa sapunom i vodom prije i poslije korištenja”, navode stručnjaci.

Iz BCCDC dodaju da partneri trebaju izjegavati dodirivanje lica, sugerišući da mogu koristiti ne samo maske, već i druge pregrade.

“Koristite pregrade poput zidova ili rupa u zidovima koje vam omogućuju seks, ali preveniraju bliski kontakt licem u lice”, piše na listi savjeta.

Nova lista Britanske Kolumbije inspirisana je dokumentom koji su ranije objavile zdravstvene vlasti New York Cityja.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti