16.04.2024.
HomeNovostiŠest osoba osumnjičeno za tešku krađu na površinskom kopu Šikulje

Šest osoba osumnjičeno za tešku krađu na površinskom kopu Šikulje

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK (OKP PU Lukavac) su, u proteklom periodu, radeći na rasvjetljavanju više krivičnih djela Teške krađe i Prikrivanje, počinjenih u vremenskom periodu od mjeseca juna do mjeseca decembra 2019.godine, na štetu površinskog kopa Rudnika Šikulje Lukavac, izvršili kriminalističku obradu nad više lica sa područja općine Lukavac koja se dovode u vezu s izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Radi se o: B.N., rođen 1996.godine, A.H., rođen 1991.godine, D.C., rođen 1990.godine, M.H., rođen 1993.godine, M.N., rođen 1991.godine i M.Ć., rođen 1983.godine, svi nastanjeni na području općine Lukavac.

Naime, postoje osnovi sumnje da su B.N., A.H., D.C. i M.H., s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, u vremenskom periodu juni-decembar 2019.godine, većinom samostalno, počinili ukupno šest krivičnih djela Teška krađa – otuđenje visokonaponskih kablova ukupne dužine oko 470 metara), kao i osnove sumnje da su bakar izdvojen iz otuđenih kablova uz pomoć M.N. i M.Ć. prodavali na otpadima sekundarnih sirovina.

Nakon prikupljenih dokaza i kompletiranja predmeta, PU Lukavac je Kantonalnom tuzilaštvu Tuzlanskog kantona dana 21.01.2020.godine, dostavila Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima Teške krade i krivičnog djela Prikrivanje, protiv gore navedenih lica – saopšteno je iz Uprave policije TK-a.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti