Od ljubavi do mržnje: Sejfudinu Tokiću će suditi njegov bivši blizak prijatelj – Milorad Dodik

0

Okružni sud u Banjoj Luci djelimično je uvažio žalbu Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka u slučaju Sejfudina Tokića te ukinuo presudu, a krivični predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje. Tokić je 5. novembra 2018. godine oslobođen da nije počinio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, prenosi Fena.

“Okružno tužilaštvo Banja Luka je na tu presudu uložilo žalbu, koju je Okružni sud djelimično uvažio, u odnosu na optuženog Sejfudina Tokića ukinuo presudu a krivični predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje”, saopšteno je iz Tužilaštva.

Protiv drugoptuženog u ovom predmetu Adnana Bajrića, žalba Tužilaštva je odbijena, a prvostepena presuda Osnovnog suda u Banja Luci je potvrđena. Sejfudin Tokić i Adnan Bajrić u 2018. su oslobođeni optužbi krivičnog djela izazivanje vjerske, nacionalne i rasne mržnje i netrpeljivosti, a u vezi s događajem od prije tri i po godine kada su u centru Banje Luke raširili zastavu sa simbolom ljiljana.

Podsjećamo, Tokić i Dodik su bili dobri prijatelji prije rata, u ratu, a i poslije rata. Bili su u nekadašnjem UJDI-ju, a kasnije su se motali po različitim skupovima po svijetu, predstavljajući se kao socijaldemokate. O tome svjedoči i slika iz tog vremena. Od ljubavi do mržnje…