27.05.2024.
HomeNovostiPotvrđena optužnica protiv bivšeg direktora BKC-a TK Tuzla zbog zloupotrebe položaja

Potvrđena optužnica protiv bivšeg direktora BKC-a TK Tuzla zbog zloupotrebe položaja

Općinski sud Tuzla potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv bivšeg direktora Bosanskog kulturnog centra (BKC) Tuzla Semira Fejzića (44) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je obavljajući ovu funkciju u periodu od početka 2012. do maja 2015. godine počinio krivično djelo zloupotreba ovlasti u privrednom poslovanju.

Optužnicom se Fejzić tereti da je u navedenom periodu kršio odredbe Zakona o budžetima u FBiH i relevatnog podzakonskog akta, te je držao i koristio nedozvoljene fondove od ostvarenih prihoda BKC-a Tuzla od zakupnina za prostore, organizovanja manifestacija ili jednokratnih iznajmljivanja sala. Zaposlenicima je nalagao da takve prihode, u iznosu od oko 47.000 KM, koji nikada nisu evidentirani u poslovnim knjigama BKC-a kao vlastiti prihodi, ne uplaćuju na depozitni račun javnih prihoda Budžeta TK, što je bila zakonska obaveza budžetskog korisnika.

Novac od ovako ostvarenih prihoda, koji nije uplaćen na jedinstveni račun Trezora, je tako korišten za različite potrebe BKC-a Tuzla.

Na ovaj način je u pomenutom iznosu pribavio protivpravnu imovinsku korist ovoj instituciji a oštetio budžet Tuzlanskog kantona.

TWITTER FACEBOOK

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti