13.07.2024.
HomeKolumneSenad Avdić: U pravu su Nikšić i Konaković kada tvrde da se...

Senad Avdić: U pravu su Nikšić i Konaković kada tvrde da se Dodik promijenio, nikada do sada nije bio zadrtiji, agresivniji i bezobrazniji!

Tvrdnje Nermina Nikšića i Elmedina Konakovića da se njihov koalicijski partner Milorad Dodik dramatično promijenio se potvrđuju: predsjednik RS, zaista nikada ranije nije bio ovako radikalan, isključiv i iritantan kao posljednjih nedjelja. Danas je Nikšić u televizijskom intervjuu kazao kako je Dodik takav samo u svojim javnim, medijskim nastupima, dok je u njihovim privatnim razgovorima drugačiji, umilan, blag i kooperativan. Krcata je istorija čovječanstva diktatorima i autokratama koji su bili mirni porodični ljudi, dobri muževi, uzorni očevi i ugodni za prijateljska druženja.

Da, primijenio se Dodik i njegova javna retorika, ali nagore. Prošle je godine, recimo, na sva usta hvalio američku agenciju USAID, zahvaljivao i se na njihovoj pomoći i podršci, danas, pak tvrdio da su nepoželjni. Jer financiraju navladin sektor, strane agente i medije koji rade protiv njegovog režima.

Nikada ranije nije predsjednik RS javno na ovako degutantan način vrijeđao i dehumanizirao pripadnike LGBT zajednice. U telvizijskom intervjuu sinoć je rekao da se njih normalni ljudi plaše, te se samoorganiziraju i time opravdao prošlonedjeljno nasilje u Banja Luci. Potom je najavio skoro donošenje zakona koji će gay osobama zabraniti pristup vrtićima, školama, fakultetima i drugim javnim ustanovama. Ponovo Dodik nije bio orginalan, jer je najavio iste zakone kakvi već postoje u autoktratskim i nedemokratskim režimima, od Rusije, Bjelorusije pa do nekih afričkih diktatuura.

Potom je večeras lider RS na obilježavanju godišnjice bombardovanja Srbije mirno sjedio u prvom redu neposredno uz premijerku Srbije Anu Brnabić, deklariranu pripandicu LGBT zajednice. Premijerka Srbije živi u istospolnom braku sa partnerkom i odgajaju zajedničko dijete. Brnabićka je proteklih godina bila čest gost u Banaj Luci, hoće li to biti u prilici i nakon usvajanja odvratnog Dodikovog homofobnog zakona, ostaje da se vidi.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti