17.06.2024.
HomeNovostiProtest pred OHR-om: Narod se pita, traži se ostavka Schmidt-a

Protest pred OHR-om: Narod se pita, traži se ostavka Schmidt-a

Ispred zgrade Ureda visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu protestuje nekoliko stotina građana. Saobraćaj je blokiran pa tako građani iz pravca Grbavice i Skenderije ne mogu voziti niti putovati gradskim saobraćajem, a veliki broj policajaca osigurava teren. Njih su pozvali Udruženje ReSTART BiH i Asocijacija nezavisnih intelektualaca Krug 99, a kako javlja reporter N1 sa terena u glavni grad Bosne i Hercegovine su učesnici iz drugih bh. građana pristigli autobusima.

Građanski aktivista i organizator protesta Suad Đozić poručio je da će svojim izlaskom ispred OHR-a građani potvrditi da su za građanski koncept uređenja društva.

“Zaustavimo dalju razgradnju države, odnosno cementiranje etno-feudalnog koncepta uređenja bh društva u tri etnička tora”, poručio je, između ostalog, Đozić.

Danas se ispred OHR-a već mogu vidjeti i određeni transparenti, a onaj koji je privukao najviše pažnje nosi poruku Christianu Schmidtu, visokom predstavniku u BiH da ide kući, alida institucija OHR-a ostane u BiH.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti