21.06.2024.
HomeNovostiSDA - demokratija: Odgovora od Solaka nema i odgoda Skupštine se sprema

SDA – demokratija: Odgovora od Solaka nema i odgoda Skupštine se sprema

“Opozicione stranke dostavile su nam zahtjev za održavanjem sjednice na kojem se nalazi 19 potpisa, što formalno-pravno nije dovoljno budući da je prema poslovniku potrebno 20 potpisa. Ja sam svjestan da opoziciji nije problem da skupi 20. potpis, ali sam razgovarao sa nekim predsjednicima opozicionih klubova i usaglasili smo se da bi sjednicu trebalo održati poslije Bajrama prvenstveno zbog toga što nam Vlada nije dostavila neophodni materijal da bismo mogli raspravljati”, rekao je Zaimović.

Dodaje da je drugi razlog zbog kojeg je usaglašeno da se sjednica održi poslije Bajrama bio mjesec ramazan.

“Ja nisam nekorektan, niti lud da učestvujem u zataškavanju nečega ovakvog. Kad se pogleda dnevni red, vidi se da će se raspravljati o svim nabavkama. Ne samo o respiratorima. Vlada je tražila da se rasrpavlja o toj tački dnevnog reda, ali mi ni ovog trenutka nismo dobili izvještaj koji je Vlada tražila od Kriznog štaba, odnosno Civilne zaštite. Zakazao sam sjednicu za 28. maja jer nisam više htio da otežem, bez obzira na to što nemamo materijale ni ovog trenutka”, istakao je Zaimović.

Poručio je kako očekuje da će ove sedmice stići materijali i da će imati na bazi čega da raspravljaju 28. maja.

“U petak će biti održan Kolegij i mi ćemo se dogovoriti koga ćemo sve zvati na sjednicu. Nije definisana lista učesnika, niti mjesto i način održavanja sjednice. Ponavljam: to će biti Vladina informacija i Vlada je tražila informaciju Kriznog štaba. Očekujem da će biti neko od predstavnika Vlade i Civilne zaštite. Direktor FUCZ-a Fahrudin Solak ne može doći s obzirom na to da su otvorene istražne radnje, ali se nadam se da će doći neko iz Civilne zaštite ko će nam moći dati odgovore”, zaključio je Mirsad Zaimović.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti