Šarović tvrdi da je Dodik izmislio razgovor sa Escobarom: U laži su kratke noge

0

Dodik očito nije očekivao da će, nakon što je javnosti servirao izmišljeni razgovor sa Eskobarom a prećutao najvažnije, za par sati upravo Eskobar ispričati pravu istinu sa današnjeg sastanka. A ona glasi, citiram: Dodik je spreman da povuče sve što se tiče vraćanja nadležnosti!

Kazao je ovo predsjednik SDS-a Mirko Šarović i upitao zašto Dodik nije ni pokušao demantovati izjavu Eskobara.

– Zanimljivo je da Dodik ovu izjavu nije demantovao, jer to i ne može, nego po uobičajenoj metodi skretanja pažnje sa prave istine, nastavio je, preko svojih medija, blatiti Mirka Šarovića. Zašto uopšte demantuje mene a ne Eskobara? Zato što su “u laži kratke noge”, i što nakon ove zvanične izjave nije imao kuda – navodi predsjednik SDS.

Danas smo svi svjedočili, istakao je Šarović, jasnom razobličavanju još jedne smišljene manipulacije i prevare javnosti od strane Milorada Dodika koju očito namjerava razvlačiti do izbora.

– Naravno, pričajući nama jedno a međunarodnim zvaničnicima sasvim drugo. Uz sve ovo, novo što smo danas čuli jeste da će se u navodnom vraćanju nadležnosti, prvo ići na izradu nekakvih ‘akcijskih planova’ kao najnovijih paravana za krađu vremena. Opet – do izbora – napominje Šarović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here