25.04.2024.
HomeSportSloboda duboko u nadoknadi postigla pogodak i uskratila Veležu pobjedu na blatnjavom...

Sloboda duboko u nadoknadi postigla pogodak i uskratila Veležu pobjedu na blatnjavom Tušnju

Sloboda je nakon velike drame osvojila bod na blatnjavom Tušnju protiv Veleža, pogotkom u petoj minuti nadoknade.

Gledali smo od samog početka utakmice jako borbenu igru oba tima po teškom terenu Tušnja, a prvo uzbuđenje vidjeli smo u devetoj minuti. Tada je Dženis Beganović iz slobodnog udarce sa strane dodao loptu Fedoru Predragoviću na 25 metara od gola, a veznjak Slobode je topovski šutirao i loptu poslao tik iznad prečke gola Rođenih.

Rođeni uzvraćaju u 15. minuti i iz prve prilike dolaze u vodstvo. Edo Vehabović je na desnoj strani proigrao Harisa Ovčinu, on je lijepo prošao i potom povratnom loptom na 7-8 metara od gola našao Brandaa. Brazilac je šutirao iz prve i poslao loptu u mrežu za 0:1.

Imali su Rođeni dosta prigovora na suđenje Frane Jelića, konstantno je negodovao Feđa Dudić, a zbog toga je u 35. minuti zaradio i žuti karton.

Sloboda je kasnije imala nekoliko prilika da zaprijeti iz slobodnjaka, ali Slaviša Bogdanović nije imao posla. Velež je u 38. minuti još jednom zaprijetio, a tada je topovski šut Dženana Zajmovića sa ivice kaznenog prostora otišao pored stative.

Tri minute prije odlaska na odmor je iz slobodnjaka s 25 metara odlično šutirao Đani Salčin, ali siguran je bio Bukvić na golu domaćih.

Na početku drugog poluvremena Slobodin rezervista Ramić je šutirao iz blizine, ali zbog teškog ugla je bio neprecizan. Nešto kasnije je centaršut Amara Beganovića zamalo završio u mreži Veleža.

Obren Cvijanović je zatim u 77. minuti bio u solidnoj prilici, ali šutirao je pored gola Tuzlaka.

Kada se činilo da će meč biti završen trijumfom Veleža, desio se pogodak u petoj minuti nadoknade. Strijelac je bio Zličić koji se najbolje snašao u metežu pred golom Rođenih i pogodio za konačnih 1:1.

Susret je, pored dramatičnog finiša, obilježio i veliki broj žutih kartona – čak 11.

Sloboda – Velež 1:1 (Zličić 95’ – Brandao 15’)

Stadion Tušanj. Glavni sudija: Frano Jelić (Široki Brijeg).

SLOBODA: Bukvić, Ćivić (Veselinović), Jusić, Kurtalić, A. Beganović, Balić, Osmić (Devedžić), Maksimović (Zličić), Predragović (Husejinović), Alić (Ramić), Dž. Beganović.

VELEŽ: Bogdanović, Salčin (Radović), Isić, Zvonić, Ovčina, Vehabović (Pršeš), Hasanović, Radovac, Džanković (Peco), Brandao (Cvijanović), Zajmović (Zubanović).

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti