Je li Dodik podvojena ličnost: U Bosni je u paničnom strahu od “muslimanske vojske”, a turske vojnike pozdravlja sa “Merhaba asker”!?!?

0

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik je, nakon sastanka sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a Gabrijelom Escobarom, u ponecdjeljak izjavio da rat nije opcija za rješavanje bilo kakvih pitanja u Bosni i Hercegovini i da svi procesi trebaju biti politički.

Kaže da je pitanje rata tema koja nema nikakvog realnog osnova, prenosi Fena.

Također je istakao da RS neće odustati od svojih namjera što se tiče vraćanja nadležnosti u više oblasti i dodao da će Narodna skupština RS-a povući određene saglasnosti iz oblasti vojske, indirektnih poreza i Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine, a u narednih šest mjeseci će Vlada RS-a pripremiti i novo zakonodavstvo u RS-u, prenosi Tanjug.

“Ne želimo da u te kvote koje pripadaju Srbima i Hrvatima ulaze Bošnjaci muslimani i da to bude muslimanska vojska”, rekao je Dodik.

Ovaj Dodikov panični strah od “muslimanske vojske” u suprotnosti je sa njegovim ponašanjem. Naime, Dodik će sutra, prilikom posjete Erdoganu pozdraviti turske vojnike sa “Merhaba asker”. Zbog toga je sasvim logično pitanje o dodikovoj nedoslijednosti u ponašanju. Da li on samo glumi strah od “muslimanske vojske” u Bosni, ili lažno pozdravlja turske vojnike, koji su, također, muslimani?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here