18.05.2024.
HomeNovostiSarajevski policajac - drumski razbojnik priznao da je uzimao novac od vozača...

Sarajevski policajac – drumski razbojnik priznao da je uzimao novac od vozača da im ne bi pisao prekršajne naloge

Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim policajca Edina Velagića zbog koruptivnih krivičnih djela, odnosno zloupotrebe položaja i primanja dara ili drugih oblika koristi.

Velagić, koji je uhapšen u akciji “Sparta”, pravosnažnom je presudom Općinskog suda u Sarajevu osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine zbog toga što je tokom obavljanja radnih zadataka na ulicama Kantona Sarajevo zaustavljao vozila sa stranim registarskim tablicama i uzimao novac od vozača.

Vozačima, kako navodi Tužilaštvo BiH, nije dao mogućnost da plate 50 posto kazne u roku od osam dana, nakon čega je pola novca uzimao sebi, a drugom polovicom iznosa je uplaćivao kazne u ime vozača koje je kažnjavao.

Također je osuđen i zbog toga što je od vozača koji bi počinili saobraćajni prekršaj uzimao novac kako im ne bi pisao prekršajne naloge.

Općinski sud u Sarajevu je Edinu Velagiću presudom izrekao i zabranu obavljanja poslova policijskog službenika u svim Agencijama za provođenje zakona u FBiH u trajanju od pet godina, računajući od pravnosnažnosti presude, kao i oduzimanje pribavljene imovinske koristi.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti