20.06.2024.
HomeNovostiDa li tuzlanski aerodrom treba propasti, da bi direktor naučio kako ne...

Da li tuzlanski aerodrom treba propasti, da bi direktor naučio kako ne treba “nikada više sva jaja (stavljati) u jednu košaru!”

Dževad Haličević, direktor aerodroma Tuzla, govorio je o dešavanjima na ovom aerodromu koji bilježi veliki pad broja letova nakon gašenja baze Wizz Aira, ali i odlaska Ryanaira.

Rekao da su još u junu imali sastanak sa Wizz Airom na kojem ni govora nije bilo o zatvaranju baze nego su raspravljali o baziranju trećeg aviona na Tuzlu, radi čega je Tuzla i izgradila treći gate.

Upravo radi toga Tuzla nije mogla ni sanjati da će Wizz Air zatvoriti bazu, rekao je Halilčević u razgovoru sa urednikom portala Zamaaero.

Haličević je rekao: „Nikada više, ali nikada, sva jaja u jednu košaru“.

Došli su i do zaključka da je vrlo čudno da je Wizz Air zatvorio bazu nakon toliko godina uspješnog poslovanja u Tuzli, te da je to rezultat problema sa motorima na avionima Wizz Aira zbog kojih će velik broj aviona biti izvan uporabe, da bi Wizz Air prepolovio broj linija na nekih 20-tak, ali ostavio bar jedan bazni avion u Tuzli.

Jednako tako Haličević je potvrdio da je Ryanair doslovce otišao radi takse BHDCA od 1,50 EUR i rekao je da se to nije smjelo desiti.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti