Sankcije djeluju: Dodik najavio prolongiranje donošenja zakona o odbrani i porezima u RS-u

0
(D-L) : Premijeri Srbije i Republike Srpske, Mirko Cvetkovic i Milorad Dodik, snimljeni nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji u privredi, danas u Palati Srbije u Beogradu. Sporazum predvidja da gradjani Republike Srpske kupuju kragujevacki "punto" sa popustom od 1.000 evra i traktore IMT-a sa popustom od 2.000 evra, a uz subvenciju Srbije i Republike Srpske. (Uz vest Bete). (BETAPHOTO/MARKO RUPENA/ZM)

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je prolongiranje donošenja zakona u Narodnoj skupštini RS-a kojim se nadležnosti iz oblasti odbrane i poreza vraćaju s države na ovaj entitet. On je rekao da Njemačka traži da se ponište zaključci koje je Republika Srpska donijela, a odnose se na suspendovanje ingerencija BiH, kao što su vojska i indirektni porezi.

Logika nalaže da zbog novih okolnosti te poslove prolongiramo za još šest mjeseci. Ne jurišamo nigdje, ali mogu da kažem da su svi dokumenti urađeni i spremni. Čeka se procedura, ali trenutak za to ćemo mi da odredimo, rekao je Dodik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here