Rusi vode specijalni rat i protiv Bosne: Već duže vrijeme negiraju sudski dokazane i međunarodno priznate činjenice o genocidu u Srebrenici!

0

„Apsolutno je neprihvatljiv i historijski falsifikat način na koji pojedini zvaničnici Ruske Federacije već duže vrijeme u javnim istupima negiraju sudski dokazane i međunarodno priznate činjenice o genocidu u Srebrenici!

Takva zloupotreba najgoreg zločina na evropskom tlu nakon Drugog svjetskog rata u propagandne svrhe je za svaku osudu. Vijeće sigurnosti UN-a čiji je Ruska Federacija stalni član je 1993. godine osnovalo ICTY koji je u pravosnažnim presudama dokazao genocid u Srebrenici“, poručila je ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.

Podsjetimo, Marija Zaharova, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova, odgovorila na izjavu američkog predsjednika Joea Bidena koji je kazao kako je Putin brutalan.

„Ovo što se dogodilo u Buči je užasno, svi su to vidjeli. Ja mislim da je to ratni zločin i da Putin mora odgovarati“, kazao je Biden.

“Odlična ideja, neka počnu s bombardiranjem Jugoslavije i okupacijom Iraka. Također mogu dodati i režisere produkcije u Srebrenici”, napisala je Zaharova, aludirajući da se u Srebrenici nije dogodio genocid.

“Mogu tu dodati i trgovinu organima na Kosovu. Kad završe s tim, mogu se pozabaviti i bacanjem nuklearne bombe na Japan, kad su već kod toga”, poručila je Zaharova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here