21.06.2024.
HomeNovostiRoditelji djevojčice Džene iz Kaknja: Ljekari su nam rekli su da...

Roditelji djevojčice Džene iz Kaknja: Ljekari su nam rekli su da joj je mozak potpuno uništen, spaljen, srce joj radi samo pomoću aparata…

Amira i Muris Gadžun, roditelji djevojčice iz Kaknja koja je u toku rutinske oftalmološke operacije u privatnoj ordinaciji pala u komu, i dalje su u bolu i nevjerici. Svaki dan kada dobiju PCR test posjećuju je u Intenzivnoj jedinici Pedijatrijske klinike KCUS-a.

Zdravstveno stanje je isto.

– Zadnje kad smo bili, pozvali su nas svi ljekari na jedan sastanak i rekli su nam da su radili CT mozga, da je mozak potpuno uništen, spaljen, da je izgubio svu funkciju svoju i srce da radi samo pomoću aparata i to je sve što znamo, kaže nam majka Amira.

Otac Muris nam je rekao da svaki put moraju raditi PCR test kako bi ulazili u bolnicu, na intenzivnu, gdje je djevojčica zbrinuta. Rade to privatno, to košta, dodaje, a nisu u posebnom finansijskom stanju. Treba im svaki put dva dana da dobiju test. Privatno su neki dan dali 220 maraka.

Na pitanje da li su bili u Tužilaštvu KS, otac je rekao da su jučer dali izjavu.

– Mi smo jučer samo izjavu dali, oni su rekli da će sve pokrenuti, kaže Muris Gadžun.

Advokata su kontaktirali, ali rekao im je da je za sada još prerano njegovo angažovanje.

– Šta god da se desi u Božijim je rukama, ali ako je kriv neko treba da se zna jer ima još djece na ovom svijetu. Možda sutra dođe moje drugo dijete da mora oko operisati, da mi ubiju i drugo dijete. Ako je neko kriv, neka odgovara, ističe majka Amira za

Govoreći o sali gdje je djevojčica operisana, majka Amira kaže da je vidjela samo zubarsku stolicu.

– Samo sam vidjela, isto kad idete zubaru, ona zubarska stolica, nije onaj bolnički krevet, ne znam kako to da nazovem. Uska je bila. A pored je bio sto sa lijekovima i gazama. Ja ništa od aparata okolo nisam vidjela, kaže Amira Gaždun za N1.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti