23.04.2024.
HomeNovostiU akciji "Bum" uhapšene tri osobe, pronađena droga i bomba

U akciji “Bum” uhapšene tri osobe, pronađena droga i bomba

Federalna policija uhapsila je tri osobe na području Čapljine i Širokog Brijega u akciji “Bum” i oduzela oko dva kilograma heroina, oko kilogram amfitamina i ručnu bombu.

U Čapljina su danas uhapšene osobe J.P. (47) i V.P. (30) iz LJubuškog, osumnjičene za nedozvoljenu proizvodnju i promet droge, a prilikom pretresa iznajmljenog objekta koji neprijavljeno koriste pronađen je oko kilogram amfetamina i određena količina heroina.

Pronađeni su i mobilni telefoni i sim kartice, kao i drugi predmeti koji će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Akciju su izveli policijski službenici iz Terenske kancelarije Mostar u saradnji sa Policijskom upravom Čapljina.

U okviru ove akcije juče je na području Širokog Brijega uhapšena osoba I.K. (35), koje se sumnjiči za nedozvoljenu proizvodnju i promet droge i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Riječ je o osobi koja je višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela u zemljama EU, odakle je deportovan u Hrvatsku.

Akciju su izvršili službenici Federalne uprave policije u saradnji sa Policijskom upravom Široki Brijeg, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona.

Tom prilikom pretreseni su objekti koje ovo lice koristi pronađena su oko dva kilograma heroina, jedna ručna bomba, vatreno oružje sa osam metaka i dva mobilna telefona sa sim karticama.

Lice lišeno slobode u Širokom Brijegu će nakon kriminalističke obrade biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Sva lica se sumnjiče da su određen period sa ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi za sebe i druge neovlašteno nabavljala i stavljala u promet navedenu drogu.

Akcija je izvedena nakon preduzimanja višemjesečnih radnji i mjera na dokumentovanju krivičnih djela.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti