Rukometaši Slobode krenuli s pripremama za novu sezonu: Želimo titulu prvaka

0

Pripreme rukometaša tuzlanske Slobode za narednu sezonu u domaćem prvenstvu i Evropskom kupu, počele su danas u 18 sati na stadionu Tušanj.

Među igračima koji su branili boje kluba, osvojili četvrto mjesto u prvenstvu i odbranili trofej Kupa BiH, nova lica su Crnogorci golman Filip Borozan i Luka Barjaktarović, Njegoš Đukić i Arsenije Bubić, poznata imena bh. rukometa, piše Tuzlalive.ba.

Dakako, tu je i novi trener Zoran Kastratović, poznato ime u svijetu rukometa.

“Stare snage” predvode Alen Ovčina, Emir Suhonjić i Anes Bečić, te mnoštvo mlađih igrača “domaće proizvodnje”.

Igrače je pozdravio i poželio dobrodošlicu novim članovima RK Slobode direktor Mirza Bulić.

Predsjednik Ismar Šabović također je novim igračima poželio dobrodošlicu, a zatim je rekao da će uprava kao i do sada obezbijediti sve uslove za dobar rad, ali i visoke ciljeve koje je uprava postavila za ovu sezonu.

“Želimo titulu prvaka, ponovo odbraniti trofej Kupa BiH, te što duže ostati u Evropi”, kazao je Šabović jasno i glasno.

Trener Zoran Kastratović je naglasio da ga zanima rad i disciplina. Ne voli da igrači kasne, čak je i novinarima rekao da mogu uzimati izjave 2o minuta prije treninga, kako se rad ne bi prekidao, kao danas, ali ovo je bio prvi kontakt, pa samim tim i izuzetak.

Vaš privatni život me ne zanima sve dok ne počne da utiče na rad u ekipi i rezultate”, naglasio je Kastratović, napomenuvši da o tome sami igrači moraju voditi računa. Također je rekao da je uslov za dobre rezultate dobra fizička i taktička pripremljenost ekipe, što je prije svega, njegov zadatak i saradnika iz stručnog štaba Damira Cipurkovića, Nedima Đuga i Mirze Kabila.

Prije nego što je Kastratović označio početak rada, trčanje atletskom stazom, razgibavanje, pa opet trčanje, suigrače je pozdravio kapiten Emir Suhonjić, poželivši da svi zajedno ostvare zacrtane ciljeve kluba.

O tome kako će se ekipa pripremati, s kim će odigrati pripremne utakmice i drugim detaljima rada u pripremnom razdoblju, objavit ćemo u posebnom tekstu.

Podsjećamo da Sloboda u Evropskom kupu već 10 .ili 11. septembra igra s grčkim timom Bianco Monte Drama 1986 iz Atine, dok je revanš sedam dana poslije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here