23.07.2024.
HomeNovostiRavnozemljaš se lansirao u "svemir" raketom ručne izrade

Ravnozemljaš se lansirao u “svemir” raketom ručne izrade

“Mad” Mike Hughes, jedini je čovjek na svijetu koji vjeruje da je Zemlja ravna, a ima svoju raketu. Jučer je konačno krenuo sa svojom dobro reklamiranom misijom prije nego što se srušio natrag u stvarnost, potresen, ali relativno neozlijeđen.

Lansiranje je bilo nevjerojatno glatko, pogotovo ako se uzme u obzir da je raketu napravio sam Hughes za vrlo malu cijenu.

U subotu poslijepodne oko 15 sati po lokalnom vremenu, Mad Mike poletio je 570 metara (1875 stopa) u nebo iznad pustinje Mojave u Kaliforniji u svojoj zelenoj raketi, označenoj ogromnom naljepnicom “ISTRAŽIVANJE RAVNE ZEMLJE” i američkom zastavom sa strane . Njegovi su padobrani uspješno iskočili kad je dosegao najveću visinu i raketa se spustila natrag do naše kugle.

61-godišnji odvažnik rekao je za Associated Press (AP) da se osjeća dobro nakon lansiranja, iako su ga boljela leđa od trzajnog lansiranja i teškog slijetanja.

“Je li mi drago što sam to učinio?” rekao je Hughes u razgovoru za AP. “Da. Pretpostavljam. Osjetit ću to ujutro. Neću moći ustati iz kreveta. Barem mogu otići kući, večerati i vidjeti svoje mačke večeras.”

Što se tiče njegovog osobnog znanstvenog putovanja, Hughes još uvijek nije uvjeren da je Zemlja kugla. Lansiranje je trebalo biti samo reklamni trik za “pokret Ravne Zemlje” i nije zapravo namjeravalo provjeriti oblik planeta, tvrdi Hughes. Uostalom, nekoliko stotina metara ne bi bilo dovoljno visoko da se vidi zakrivljenost planeta Zemlja – morate biti najmanje 10,7 kilometara (35.000 stopa) visoki da to izravno promatrate.

Zato Hughes ima još veće ambicije da se konačno lansira u svemir i sredi svoje misli jednom zauvijek.

“Vjerujem li da je Zemlja oblikovana kao frizbi? Vjerujem da jest”, rekao je. “Znam li sigurno? Ne. Zato želim ići u svemir.”

Pogledajte video:

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti