19.05.2024.
HomeNovostiPrvi smrtni slučaj od virusa korona u Crnoj Gori

Prvi smrtni slučaj od virusa korona u Crnoj Gori

 Direktor Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković izjavio je da je u ovoj državi registrovan prvi smrtni slučaj od virusa korona i da je riječ o 65-godišnjem muškarcu Z.P. koji je sinoć poslije ponoći primljen u ovu zdravstvenu ustanovu sa hroničnim oboljenjem pluća.

“Uzorak brisa je uzet nakon dolaska pacijenta u Klinički centar, a analize su potvrdile da je pacijent imao Kovid-19. Ovo lice je boravilo u Srbiji u prvoj polovini mjeseca”, navodi se u saopštenju iz Kliničkog centra i Instituta za javno zdravlje.

U saopštenju se navodi da je državljanin Crne Gore, star 65 godina iz Herceg Novog u ranim jutarnjim časovima transportovan u Klinički centar Crne Gore u Podgorici, te da je ubrzo nakon toga i preminuo.

“Sve mjere koje su u kratko vrijeme boravka u Kliničkom centru Crne Gore sprovedene, nažalost nisu mogle da ostave neki bolji trag po liječenje ovog pacijenta”, rekao je Eraković.

On je dodao da je osoblje Kliničkog centra preduzelo sve što se moglo preduzeti, koristilo je svu neophodnu zaštitnu opremu i sve propisane procedure po standardima za liječenje ovakvih pacijenata.

“Želim da uputim iskreno saučešće porodici preminulog pacijenta, a našim građanima da poručimo da je ovo prilika da još jednom shvatimo kolika je ozbiljnost ove bolesti i virusa korona, da poštujemo sve preporuke koje su date od nacionalnog koordinacionog tima, da budemo solidarni, da se zajedno suočimo sa problemom koji nam slijedi i da ga uspješno i prebrodimo”, rekao je Eraković.

Direktor Instituta za javno zdravlje doktor Boban Mugoša je izjavio da su do sada u Crnoj Gori registrovane 22 osobe zaražene virosm korona.

On je poručio građanima Crne Gore da treba poštovati sve propisane mjere i naredbe s ciljem zaštite od zaraze.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti