21.06.2024.
HomeNovostiProtesti u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, napadnut Sergej Trifunović

Protesti u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, napadnut Sergej Trifunović

Građani Beograda, Novog Sada i Kragujevca protestuju na ulicama svojih gradova. Nekoliko hiljada građana okupilo se na platou ispred Skupštine Srbije. Kako javljaju reporteri Nova.rs ispred skupštine su brojne snage policije sa opremom za razbijanje demonstracija. Grupa demonstranata napala je lidera Sergeja Trifunovića i otjerala ga sa protesta. U Novom Sadu demonstranti zasuli zgradu RTV kamejem i petardama. .

Među okupljenim građanima su lideri opozicije predjsednici Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, Narodne stranke Vuk Jeremić, Dveri Boško Obradović, Demokratske stranke Zoran Lutovac, stranke Pokret za za preokret Janko Veselinović. Tu su i Borko Stefanović, Miroslav Aleksić,  advokat Boža Prelević, karikaturista Dušan Petričić.

Građani su se okupili povodom donošenja odluke o ponovnom uvođenju policijskog časa od petka do ponedeljka, zbog, kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao, alarmantne situacije u Beogradu.

U Kragujevcu je u 19 sati počeo miran protest građana na platou ispred Gradske uprave. Čuju se pištaljke, zvižduci i pogrdno skandiranje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Protest je miran, bez vidljivog prisustva policije.

Grupa demonstranata u Novom Sadu zasula je zgradu Radiotelevizije Vojvodine kamenicama i petardama. Ova grupa, obučena u crne majice, ranije je napala grupu policijaca

Demonstranti su  blokirali  Takovsku ulicu, kao i Ulicu kneza Miloša.

Grupa  demonstranata napala je lidera Sergeja Trifunovića. Oni su ga bukvalno izgurali sa protesta i on je bio prinuđen da ode. Demonstranti su ga polivali vodom i gađali limenkama piva. Trifunović je tom prilikom povrijeđen i otišao je sa povrijeđenom arkadom.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti