22.07.2024.
HomeNovostiPreminuo profesor koji je pretukao radnice gimnazije u Tuzli

Preminuo profesor koji je pretukao radnice gimnazije u Tuzli

Profesor Fuad Isabegović koji je bio u pritvoru u Kazneno-popravnom zavodu u Tuzli nakon brutalnog premlaćivanja dvije zaposlenice Gimnazije Ismet Mujezinović preminuo je usljed trovanja, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović je potvrdio da je 51-godišnji zatvorenik F.I. primljen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli prije dva dana, a juče je preminuo.

“Naređena je obdukcija i po preliminarnim rezultatima se najvjerovatnije radi o smrti uzrokovanoj trovanjem. Nema tragova bilo kakvog nasilja, a uzete su i izjave svjedoka. Kada dobijemo zvaničan rezultat obdukcije donijeće se odluka da li će se raditi dodatno vještačenje”, kazao je Arnautović za Klix.ba.

Šira javnost za Isabegovića, inače profesora engleskog jezika je čula nakon nesvakidašnjeg incidenta u kojem je čekićem brutalno pretukao svoje dvije kolegice u Gimnaziji Ismet Mujezinović u Tuzli.

Naime, Isabegović je u januaru prošle godine brutalno pretukao tadašnju direktoricu Gimnazije Ismet Mujezinović u Tuzli Almu Mujkanović i pedagogicu Nuru Ćosićkić, a kao motiv za ovaj čin navedena je njegova suspenzija s radnog mjesta profesora engleskog jezika.

On se proteklih mjeseci nalazio u pritvoru u privrednoj jedinici Kozlovac koja pripada Kazneno-popravnom zavodu Tuzla. Prema nezvaničnim informacijama, on je pronađen u besvjesnom stanju, a prvenstveno se sumnjalo da se predozirao narkoticima.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti