24.05.2024.
HomeNovostiPraznične posljedice jedne kašičice: Zaražen saradnik patrijarha Irineja koji je služio vaskršnju...

Praznične posljedice jedne kašičice: Zaražen saradnik patrijarha Irineja koji je služio vaskršnju litrugiju

Bliski saradnik patrijarha Irineja, pozitivan je na koronavirus i hospitaliziran je u Zemunskoj bolnici.

Kako navodi izvor portala Nova.rs, prethodnog dana je u Hramu Svetog Save testirano više od dvadeset ljudi koji su uglavnom zaposleni pri Hramu, a među kojima je bio i patrijarhov saradnik, za kojeg je ustanovljeno da je pozitivan na koronavirus.

“Imao je sve simptome koronavirusa i sam se javio nadležnima”, rečeno je nezvanično iz vrha SPC-a.

Oboljeli crkveni velikodostojnik služio je u nedjelju vaskršnju litrguju u Hramu Svetog Save kojoj je prisustvalo nekoliko desetina vjernika.

Prethodne nedjelje veći broj građana okupio se na liturgiji u crkvi Sveti Sava, pored Parohijskog doma na Vračaru u Beogradu.

Na vaskršnjem bogosluženju koje je prenosio RTS mogli su se vidjeti vjernici kako se pričešćuju koristeći istu kašičicu.

Na spomenutoj liturgiji vjernici nisu, kao ranijih dana, slijedili mjere u borbi protiv epidemije. Za razliku od prethodnih dana, kada su liturgije bile praćene van crkve i na propisnom rastojanju, za vrijeme vaskršnje liturgije vjernici su u većem broju ulazili u crkvu.

Saradnik patrijarha je zajedno sa poglavarom SPC-a, prije svega deset dana, služio liturgiju u manastiru Vavedenje, na dan patrijarhove krsne slave.

Portal Nova.rs pokušao je dobiti potvrdu ove informacije od sekretarice patrijarhovog saradnika, ali ona je rekla da se nalazi na odmoru i da nije u mogućnosti da odgovori na pitanje. Oni su naknadno došli do informacije da je ona prethodnog dana, kada je sveštenik testiran, bila u Hramu. Pitanje su uputili i na zvanični mail SPC-a, ali odgovor nisu dobili. Baš, čudno.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti