24.05.2024.
HomeNovostiOd koronavirusa umrla žena sa Pala

Od koronavirusa umrla žena sa Pala

Žena srednje životne dobi sa Pala, za koju je naknadno utvrđeno da je bila pozitivna na virus korona, preminula je u bolnici u Istočnom Sarajevu i to je 19 žrtva koronavirusa u Republici Srpskoj.

Iz te zdravstvene ustanove su naveli da je žena preminula u nedjelju, 19. aprila, usljed posljedičnog zatajenja bubrežne i srčane funkcije uzrokovane metaboličkom komom i povišenom vrijednosti šećera u krvi, a dva dana kasnije je stigao rezultat iz Instituta za javno zdravstvo RS da je bila pozitivna na virus korona.

U bolnicu je primljena u petak, 17. aprila, u večernjim satima, nakon što je vozilom hitne pomoći dovezena u stanju kome.

Po podacima iz bolnice, pacijentkinja je bila životno ugrožena, a primljena je u Jedinicu intenzivnog liječenja, gdje su ljekari i medicinsko osoblje promptno preduzeli dijagnostičke i terapijske mere intenzivnog liječenja.

U subotu, 18. aprila, pacijentkinja je dobila povišenu temperaturu, tako da joj je uzet bris za testiranje na virus korona.

-I pored preduzetih mjera intenzivnog liječenja i napora ljekara i osoblja pacijentkinja je preminula 19. aprila – naveli su iz bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu za medije u RS.

Dodali su i da su preduzete sve zaštitne mjere, te da je urađena dezinfekcija prostorija, a medicinsko osoblje koje je bilo u kontaktu sa pacijentkinjom je upućeno u kućnu izolaciju i prema preporukama epidemiološke službe će se vršiti testiranja.

 

 

 

fena

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti