16.06.2024.
HomeSvijetPožar na stadionu Real Madrida, oblak dima iznad Santiago Bernabeua (VIDEO)

Požar na stadionu Real Madrida, oblak dima iznad Santiago Bernabeua (VIDEO)

Španski mediji javljaju da je na stadionu Real Madrida Santiago Bernabeu izbio požar i to na dijelu konstrukcije koja je postavljena za renoviranje ovog madridskog stadiona.

Tamošnji mediji uz videosnimke pišu da su vatrogasci već na mjestu događaja i da rade na gašenju požara, a još uvijek nema nikakvih informacija gdje je došlo do požara i kakva je eventualna šteta.

Kroz jedan dio konstrukcije koja je postavljena na stadionu vidi se ogroman plamen i gusti dim koji se izdiže iznad Santiago Bernabeu stadiona.

Santiago Bernabeu bi nakon rekonstruckije trebao dobiti pokretni teren koji će mu omogućiti uklanjanje travnjaka kad se ne igraju nogometne utakmice te prilagođavanje drugim svrhama kao što su košarkaške utakmice Eurolige, održavanje koncerata i slično.

Vizija predsjednika Reala Florentina Pereza je da stadion postane idealan za održavanje velikih i važnih događaja.

Rekonstrukcija stadiona će iznositi 796 miliona eura, a Kraljevi će prema procjenama generirati prihod od milijardu eura po sezoni između utakmica Real Madrida, koncerta, predstava i drugih aktivnosti koje će se moći obavljati u ovom nevjerovatnom sportskom objektu.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti