Posljednje zbogom Sakibu Malkočeviću

0

Brojni građani Tuzle, članovi Fudbalskog kluba i Sportskog društva Sloboda, porodica, rodbina, prijatelji i poznanici u ponedjeljak su se zauvijek oprostili od Sakiba Malkočevića, ljudske gromade, nekadašnjeg igrača, kapitena i trenera tuzlanskog kluba.

Malkočević je posljednju životnu bitku, poslije trogodišnje hrabre borbe sa opakom bolešću, izgubio u subotu uvečer. Iza njega su ostale supruga Biljane te kćerke Irma i Mirna.

– Bili smo u kontaktu faktički do posljednjeg dana. Šta da kažem. Volit ćemo te Sakibe zauvijek – kaže Denis Sadiković, nekadašnji suigrač popularnog Soka.

U Tuzlu je stigao i Husref Musemić, koji je kao i Malkočević Slobodu odveo u evropske kupove.

– Bio je dobar drug. Nažalost otišao je prerano, ali ću ga pamtiti kao odičnog trenera i još bolju osobu – kaže Musemić.

Denim Rahmanović je odrastao uz utakmice Slobode na Tušnju. U ekipi “crveno-crnih” je bio Malkočević, koji je odigrao oko 400 utakmica.

– Da je htio otići iz Tuzle bio bi još uspješniji. Ostao je vjeran Slobodi i Tuzli do smrti – kaže Razhmanović.

Od 1989. godine Sead Nazibegović je odgledao sve utakmice Malkočevića u dresu Slobode na stadionu Tušanj.

– Teško je izdvojiti neki detalj. I kao igrač i kao trener bio je jednako uspješan. Uvijek ću ga se sjećati – kaže Nazibegović.

Posljednji ispraćaj Sakiba Malkočevića obavljen je ispred Komemorativnog centra, a dženaza je klanjana u njegovoj rodnoj Lipnici.