Poraz na domaćem terenu: Dodik napustio utakmicu jer su navijači vrijeđali Vučića, Stevandić im poručio da su idioti

0

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik jučer je bio sretan jer je odigrao košarkašku utakmicu povodom 50. rođendan Igokee, no dan su mu pokvarili navijači koji su skandirali protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića pa je odlučio napustiti tribine.

“Fenomenalan košarkaški spektakl priređen je večeras u Banjaluci na zadovoljstvo svih ljubitelja košarka, a prijenos iz Banjaluke išao je u Rusiju, Tursku, Izrael i zemlje regiona. Međutim, ovaj košarkaški spektakl poremetila je grupa navijača koja je neprimjereno skandirala predsjedniku Srbije Vučiću”, naveo je Dodik.

Dalje je kazao kako on zna koliko je Vučić do sada pomagao Partizanu, ali sada nije siguran da li treba i dalje to da čini nakon ovakvog ponašanja navijača.”Poznato je koliko volim košarku, ali večeras sam napustio utakmicu zbog neprimjerenog skandiranja navijača”, poručio je.

Uvrede navijača na račun Aleksandra Vučića je osudio i predsjednik NSRS-a Nenad Stevandić koji je neistomišljenike nazvao “idiotima”.”Moram poručiti grupi neodgovornih idiota na tribinama da Banja Luka nije mjesto za vrijeđanje predsednika Srbije. Banja Luka je esencija sabornosti i zapadna prestonica Srba”, rekao je.

Stevandić je nosio i majicu s natpisom “Drina nije granica”. No, naravno da Drina predstavlja i prirodnu granicu između Bosne i Hercegovine i Srbije, ma koliko god Stevandić imao maštovite snove.