14.04.2024.
HomeNovostiPolicija dva dana pretresa objekte advokata Suada Suljića iz Tuzle

Policija dva dana pretresa objekte advokata Suada Suljića iz Tuzle

Službenici Uprave policije MUP-a TK provode aktivnosti protiv Suljića zbog postojanja sumnje da je počinio više krivičnih djela.

Glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić za Klix.ba je kazala da je osumnjičeni sinoć uhapšen te da će danas uz izvještaj biti predat Tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

Kako nam je potvrđeno, tuzlanski policajci jučer su počeli, a danas nastavili s pretresom prostorija koje koristi Suljić, uz njegov lični automobil i tom prilikom su izuzeli dokazni materijal.

Prema ranijim informacijama, Suljić se sumnjiči za počinjenje krivičnog djela zloupotrebe položaja u sticaju s prevarom u privrednom poslovanju, zatim ovjeru neistinitog sadržaja i posebne slučajeve krivotvorenja isprave.

Inače, ovo nije prvi put da se protiv Suljića vodi istraga. Naime, on je 2007. godine osuđen pred Općinskim sudom u Tuzli na tri mjeseca zatvora, odnosno uslovno na jednu godinu, a presuda mu je brisana iz kaznene evidencije.

Nedavno je izabran za člana Nezavisnog policijskog odbora TK koji se bavi imenovanjem, ocjenjivanjem rada i smjenom direktora Uprave policije u Tuzli.

Također, Suljić obnaša i funkciju predsjednika Atletsko-rekreativnog kluba “Rekreativci” u Tuzli.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti