14.07.2024.
HomeNovostiPogubljen iranski hrvač Navid Afkari

Pogubljen iranski hrvač Navid Afkari

Iranski hrvač Navid Afkari pogubljen je danas zbog ubistva pripadnika snaga bezbjednosti tokom antivladinih protesta 2018. godine, javili su državni mediji, prenosi agencija Rojters.

NJegov advokat rekao je da nikada nije dokazana krivica Afkarija. Advokat je optužio vlasti da njegovom klijentu, prije egzekucije, nisu dozvolile posljednju posjetu porodice.

Afkari je pogubljen nakon pravne procedure koja je provedena na insistiranje roditelja i porodice žrtve, rekao je šef pravosuđa u južnoj provinciji Fars Kazem Musavi, prenijeli su državni mediji.

Afkari je optužen za ubistvo Hasana Turkmana, pripadnika obezbjeđenja jedne kompanije i druga krivična djela. Iranski Vrhovni sud odbio je krajem avgusta da preispita slučaj.

Afkari, dvadesetsedmogodišnji hrvač grčko-rimskim stilom, rekao je ranije da su ga mučili u zatvoru kako bi iznudili lažno priznanje, rekli su njegova porodica i aktivisti.

Globalna unija koja zastupa 85.000 sportista pozvala je ranije ove sedmice da se Iran isključi iz svjetskog sporta ako pogubi Afkarija.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti