21.05.2024.
HomeNovostiPodnesena još jedna krivična prijava protiv Mulahusića: Objavio adresu te pozvao na...

Podnesena još jedna krivična prijava protiv Mulahusića: Objavio adresu te pozvao na linč novinara Šišića i redakcije portala Valter

Glavni urednik portala Valter Almedin Šišić podnio je krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH i SIPA-i protiv Jasmina Mulahusića, državljanina BiH nastanjenog u Luksemburgu zbog ugrožavanja sigurnosti.

Jasmin Mulahusić, inače osoba dobro poznata organima gonjenja koja redovno vrši atake na novinare i poziva na mržnju i linč, objavio je status u kojem je naveo njegovu adresu i broj telefona. Objavaja izazvala i niz uvredljivih komentara.

Sramotna objava Mulahusića (Screenshot)

U krivičnoj prijavi navodi s da je Mulahusić kontinuiranim širenjem vjerske i nacionalne mržnje podstrektivao na linč i ubistvo, a štoi je kulminiralo njegovom objavom na Facebook profilu 23. septembra ove godine.

“Mulahusić je u novom nizu manipulatorskih objava na svom Facebook nalogu, služeći se poluistinama i neistinama te izvlačeći cijelu priču iz konteksta, podnosioca ove krivične prijave lažno optužio da “vrijeđa islam i islamske zakone”, pri tom objavljujući adresu i telefon naše ogranizacije te pozivajući svoje pristalice da ‘nas posjete’. S obzirom da je riječ o izravnom pozivu na linč i najozbiljnijim prijetnjama fizičkom integritetu podnoisioca ove prijave i njegovoh kolega, tražimo da Tužilaštvo BiH promptno reagira, tim prije što protiv Mulahusića postoji više prijava i što se istraga protiv njega vodi nekoliko godina”, navodi se u krivičnoj prijavi.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti