21.05.2024.
HomeNovostiPočelo raspakivanje jednog u nizu rektora kojeg je postavila politika: Otvoreno pismo...

Počelo raspakivanje jednog u nizu rektora kojeg je postavila politika: Otvoreno pismo rektoru Sveučilišta u Mostaru – prof. dr. sc. Zoranu Tomiću

Profesori, asistenti, administrativno i pomoćno osobljwe Sveučilišta u Mostaru uputilo je otvoreno pismo rektoru tog Sveučilišta – Zoranu Tomiću. Pismo prenosimo u cijelosti:

“Kao skupina djelatnika Sveučilišta u Mostaru (nastavnici, asistenti, administrativno i pomoćno osoblje) obraćamo Vam se ovim putem u nadi da će naše riječi doprijeti do Vas i Vaših mnogobrojnih suradnika, prorektora i pomoćnika, te Vas potaknuti na razmišljanje i buduće pozitivno profesionalno i savjesno djelovanje.

Obraćamo se anonimno, jer se “bojimo” da zbog iznošenja istine ne ostanemo bez posla ili da se osvećujete našim obiteljima (što Vam nije strano), ali sve što napišemo lako se može provjeriti i potkrijepiti argumentima i činjenica.

-zahvaljujući Vašem koruptivno-nepotistčkom, poltronskom, plagijatorskom, kvaziakademskom, despotskom djelovanju Sveučilište u Mostaru nikada nije bilo u goroj (financijskoj, materijalno-kadrovskoj, kvalitativnoj) situaciji nego što je to danas. Lažne nagrade koje kupujete na Internet tržištu su sramota za Sveučilište u Mostaru. Vaši hvalospjevi o Vašim uspjesima možda mogu proći kod Vaših “prijatelja” iz susjedstva/komšiluka, ali istina o Vama u ovim krajevima, kao i u ozbiljnim akademskim krugovima je jako poznata. Broj studenata je u stalnom opadanju. U praksi su kvaliteta i izvrsnost na zadnjem, a korupcija i nepotizam na prvome mjestu. Vrlo lako je provjeriti tko i na koji način se zapošljava u Rektoratu i na pojedinim fakultetima. Više desetina primjera “lažnih” natječaja, namještenih (unaprijed poznatih) zapošljavanja i izbora u zvanja itd. itd.

-Fakulteti nemaju novca za isplatiti plaće djelatnicima; Vi rektore sebi i pojedinim prorektorima i kojekakvim pomoćnicima isplaćujete ogromne novce. Kuće, vikendice, stanovi, auta i sve ostale što imate ne bi mogli zaraditi za deset života da radite i zarađuje kao “normalni i obični” ljudi. Zar mislite da ne vidimo izgradnju Vašeg velebnog imanja u Vihovićima-Cimu? Zar mislite da se ne znam kako firme koje opremaju Sveučilište opremaju i Vašu vilu (travnjak, namještaj, kamere, ograda, bazen, rasvjeta itd. itd.).

-na pojedinim fakultetima nema papira za printanje;

-na pojedinim fakultetima računala su stara preko 15 godina;

-internet veza je često u prekidu (Vaša digitalizacija i digitalna transformacija je potpuna laž). I ptice na grani znaju da su SUMit, SUMtv izvrsna “platforma” za brojne lažne projekte i ekstremno bogaćenje nekoliko pojedinaca SUMitovaca, uključujuću Vas rektore.

-brojni fakulteti nisu prijavljeni niti u jednu relevantnu bazu podataka;

-većina knjižnica je katastrofalnom stanju (ne ulaže se u novu literaturu);

-nastavnici sami snose troškove tiskanja knjiga (Sveučilišna nakladnička kuća Pressum služi za “pranje” novca koji Republika Hrvatska šalje kao pomoć nakladničkoj djelatnosti)

-nastavnici i asistenti ne mogu sudjelovati na znanstvenim i stručnim skupovima, jer Sveučilište/Fakulteti ne daju novac za kotizaciju, noćenje, ili putovanje. Vi rektore i Vaši izabrani suradnici putuju po svijetu i kroz putne naloge stječu ogromnu imovinsku korist.

-od brojnih putovanja i tzv. sporazuma o suradnji koje potpisujete po svijetu korist ima isključivo Zoran Tomić i suradnici, a Sveučilište u Mostaru i njegovi djelatnici nemaju baš nikakvu korist.

-počasni doktorati i kojekakve nagrade koje dijelite po samo Vama znanim kriterijima služe isključivo Vašem interesu i pripremi za Vaše buduće “političko” mjesto. Nadamo se da nakon Sveučilišta u Mostaru nikada nećete voditi bilo koju instituciju, pogotovo ne znanstveno-obrazovnu.

-prema imovini Sveučilišta se ponašate kao da je Vaša privatna.

Često se pitamo imate li imalo obraza, je li Vas strah koliko zla činite, koliko otimate od drugih ljudi. Jeste li svjesni kakvu štetu pravite Sveučilištu u Mostaru i njegovim zaposlenicima, ali i društvu u cjelini? Sveučilište u Mostaru zaslužuje daleko bolju osobu koja će ga voditi, Vi niste dorasli zadatku jer ste “akademski” profiter.

I mi imamo roditelje, djecu, žene, muževe, …, i oni moraju jesti, … zar i mi nemamo pravo na dostojanstvo, pravo da se radujemo, da kupimo poklon roditeljima, ženi, djeci, …. U svakoj normalnoj državi završili biste na dugogodišnjoj robiji zbog organiziranog kriminala na čijem ste čelu.

Sram Vas bilo!!!

Ovo je tek prvo “otvoreno pismo”, ali sigurno ne i zadnje.”

Srdačan pozdrav!
Djelatnici Sveučilišta u Mostaru

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti