14.07.2024.
HomeNovostiPerverzije provincijalne poilitike: SDA-ovci jedan drugom izdaju potvrde o poštenju

Perverzije provincijalne poilitike: SDA-ovci jedan drugom izdaju potvrde o poštenju

Neka se istraži svaki detalj te afere, neka odgovara svako ko je odgovoran. Nije on nabavio respiratore, oni koji su ih nabavili neka odgovaraju za to – poručio je Džaferović

Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, u emisiji N1 televizije kazao je da je primijetio nelogičnosti u postupanju u slučaju hapšenja federalnog premijera Fadila Novalića i da o njima neće šutjeti, ali da ne smatra da vrši pritisak na pravosuđe.

– Ja sam duboko uvjeren da gospodin Novalić nije ni u kakvom kriminalu i da je on častan čovjek. Tokom pandemije toliko se borio da zaštiti živote i zdravlje ljudi, ekonomiju, da sam se u jednom trenutku plašio za njegovo zdravlje. Neka se istraži svaki detalj te afere, neka odgovara svako ko je odgovoran. Nije on nabavio respiratore, oni koji su ih nabavili neka odgovaraju za to, kazao je Džaferović.

On je pitao šta je sa drugim aferema u pravosuđu.

– Šta je sa aferom Potkivanje? Nama svaki dan drži predavanje predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija o poštenju i borbi protiv korupcije. Zašto se zaštitio sa članovima VSVT-a? Zašto nije kazao neka se provede istraga protiv mene, neka utvrdi Tužilaštvo, neka insistira na tome? Šta je s onim zločincem koji je oslobođen, a učešće imaju i ljudi iz Ministarstva pravde BiH a koji je silovao 15-godišnju djevojčicu za vrijeme agresije na BiH. Pola mu kazne oprošteno, ko je za to odgovarao? Šta je sa javnim nabavkama u cijeloj BiH, šta je sa aferom Referendum i od takvog pravosuđa mi dobijamo to što dobijamo, kazao je Džaferović.

Šta su se dosjetili provincijalni, patuljasti lideri SDA – da jedan drugom izdaju potvrde o poštenju? Isto onako kako su početkom rata izdavali potvrde o položenom vozačkom ispitu uz dva svjedoka, ili nakon rate – potvrde da su bili borci? Sada nakon 30 najtežih godina sa njima – provincijalci iz SDA izdaju jedni drugima potvrde o poštenju!?!?

Valjda je tu kraj…? S potvrdama, mislim…

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti