05.03.2024.
HomeNovostiU BiH 45 novih slučajeva koronavirusa, tri osobe preminule

U BiH 45 novih slučajeva koronavirusa, tri osobe preminule

U Bosni i Hercegovini, tokom protekla 24 sata, registrirano je 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Prema informacijama entitetskih institucija, 33 slučaja registrirana su u Federaciji BiH, dok je njih 12 zabilježeno u Republici Srpskoj.

FBiH: 33 nova slučaja, troje preminulih

U protekla 24 sata u entitetu Federacija BiH testirana su 674 uzorka, potvrđena su 33 nova slučaja pozitivna na COVID-19, dok je od posljedica zaraze koronavirusom umrlo troje oboljelih, prenosi Anadolu Agency (AA).

Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom i Kantonu Sarajevo.

Na području Federacije BiH do sada je testirano 44.986 uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod ukupno 1373 osobe.

Zaključno s današnjim danom oporavljen je 981 pacijent. Trenutno je aktivno 347 slučajeva – oboljelih od COVID-19 u FBiH.

Krizni stožer/štab Federalnog ministarstva zdravstva je saopćio da je zabilježeno je ukupno 45 smrtnih slučajeva. U posljednja 24 sata zabilježena su tri smrtna slučaja, po jedan smrtni slučaj zabilježen je u Tuzlanskom kantonu (Živinice), Unsko-sanskom kantonu (Sanski Most) i Srednjebosanskom kantonu (Kiseljak).

Još jedan smrtni slučaj u TK, registriran 21 novozaraženi u UKC Tuzla

Jedan muškarac, srednje životne dobi, onkološki pacijent pozitivan na koronavirus, preminuo je u UKC Tuzla, tako da je ukupan broj smrtnih slučajeva vezanih za Covid-19 šest, potvrđeno je za Federalnu TV.

U Zavodu za mikrobiologiju UKC Tuzla potvrđen je 21 novozaraženi slučaj koronavirusom. Na bolničkom liječenju je 13 pacijenata.

Koronavirus potvrđen kod još 12 osoba u RS-u

Novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 12 osoba u Republici Srpskoj, nakon što je izvršeno testiranje 167 laboratorijskih uzoraka.

Radi se o sedam osoba muškog i pet ženskog spola, od kojih su dvije mlađe, pet srednje i pet osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, pet osoba je iz Kostajnice, tri iz Zvornika te po jedna iz Kotor-Varoša, Prijedora, Oštre Luke i Bratunca.

Do sada je u RS potvrđeno 1.692 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 119 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. Oporavilo se ukupno 1.181 osoba, a testirano njih 32.396.

Ukupan broj hospitaliziranih u RS je 78, od čega u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 28, a u općim bolnicama 50.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.401 osoba, a nadzor je završen kod njih 35.506.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti