Skupština Kantona Sarajevo oborila izvještaj KCUS-a za pandemijsku godinu, SDA i DF napustili sjednicu

0

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo na današnjoj 37. radnoj sjednici oborili su izvještaje zdravstvenih institucija.

Nije usvojen Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za 2020. godinu.

Zastupnici nisu usvojili ni Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo za 2020. godinu. Za ovaj izvještaj glasalo je tri, 15 je bilo protiv, a dvoje je suzdržanih.

Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo za 2020. godinu dobio je podršku samo dva zastupnika tako da ni ovaj izvještaj nije dobio podršku.

Nisu usvojeni ni izvještaji Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo za 2020. godinu, Apoteka Sarajevo, Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu za 2020. godinu dobio je podršku dva zastupnika, protiv je bilo 16, a suzdržanih dvoje.

Jedini izvještaj koji je prošao je Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo za 2020. godinu, koji je usvojen sa 19 glasova.

Zastupnici SDA i DF ne prisustvuju sjednici, oni se nalaze ispred sale u kojoj se održava sjednica i nisu glasali za izvješteje zdravstvenih institucija.

– Oni pokušavaju opstruirati današnju sjednicu, prije svega to je zbog izvještaja KCUS-a – rekao je zastupnik Elmedin Konaković, a prenosi Dnevni Avaz.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here