21.06.2024.
HomeNovostiPandemija gurnula u siromaštvo još 100 miliona radnika

Pandemija gurnula u siromaštvo još 100 miliona radnika

 

Pandemija covida-19, koja hara 17 mjeseci, gurnula je još 100 miliona radnika u siromaštvo zbog skraćenja radnog vremena i nestanka dobrih radnih mjesta, otkrio je UN u srijedu.

“Kriza nije završila, a zaposlenost se do 2023. neće vratiti na razinu prije pandemije”, upozorila je Međunarodna organizacija rada (ILO) u godišnjem izvješću.

Krajem 2021. svijet će imati još 75 milijuna radnih mjesta manje nego što bi imao da se pandemija nije dogodila.

“Oporavak od covida-19 nije samo zdravstveni problem”

I čak krajem 2022. kašnjenje neće biti nadoknađeno, uz 23 milijuna radnih mjesta manje nego što bi bilo bez sanitarne krize koja je već odnijela više od 3.5 milijuna života, prenosi Hina.

“Oporavak od covida-19 nije samo zdravstveni problem”, ocijenio je šef ILO-a Guy Ryder i naglasio da će “trebati nadvladati ozbiljne štete nanesene gospodarstvima i društvima”.

“Bez napora otvaranja pristojnih radnih mjesta i podrške najosjetljivijim članovima društva te oporavka najugroženijih gospodarskih područja, učinci pandemije bi se mogli osjećati godinama u gubicima ljudskih i gospodarskih potencijala i većem siromaštvu i nejednakostima”, predvidio je Ryder.

Izvješće ILO-a pokazuje da će oko 205 milijuna ljudi biti nezaposleno 2022. godine, dakle puno više od 187 milijuna 2019. godine.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti