Otkriveno kojeg člana kraljevske obitelji je Meghan optužila za rasizam

0
LONDON, ENGLAND - JUNE 09: Meghan, Duchess of Sussex and Prince Harry, Duke of Sussex during Trooping The Colour on the Mall on June 9, 2018 in London, England. The annual ceremony involving over 1400 guardsmen and cavalry, is believed to have first been performed during the reign of King Charles II. The parade marks the official birthday of the Sovereign, even though the Queen's actual birthday is on April 21st. . (Photo by Chris Jackson/Getty Images)
Ni tjednima nakon eksplozivnog intervjua koji su Meghan Markle i princ Harry dali Oprah Winfrey, javnost ne prestaje analizirati svaki detalj. Preispituje se sve, od onoga što su rekli do način na koji su nešto izgovarali ili se ponašali pred kamerama. I čini se kako dosad nisu pobijedili u “natjecanju popularnosti” jer im, prema brojnim anketama, mnogi ne vjeruju. Ono što je možda bilo najšokantnije jesu optužbe za rasizam u kraljevskoj obitelji.

Naime, Meghan je rekla kako se raspravljalo koje će boje biti njezin i Harryjev sin. Kraljevska obitelj odmah je žestoko odbacila bilo kakve optužbe za rasizam. Ipak, nitko nije porekao da se o tome uopće raspravljalo. Naime, Meghan je kazala da ne želi reći ime osobe koja je postavila sporno pitanje. No, moguće je i da se to sazna vrlo brzo. Naime, kontroverzna britanska autorica Lady Colin Campbell tvrdi da je u pitanju princeza Anne, kraljičina kći, no inzistira da je Annein komentar krivo shvaćen, te da se zapravo odnosilo na brigu kako će se Meghan uklopiti u kraljevsku obitelj.

Campbell je, naime, uvjerena kako je rasprava bila o tome kako će se pomiriti kulturne razlike između Britanca i Amerikanke te, u tom svjetlu, odlučiti i o odgoju djeteta. Sigurna je, navode britanski mediji, da nije bilo spominjanja boje kože te da je Harry sve krivo shvatio, a Meghan još lošije protumačila.

Doduše, Campbell je od početka bila uvjerena kako je princeza Ana smatrala da Meghan i Harry nisu prikladni jedno za drugo jer Amerikanka neće shvatiti važnost i značenje britanske kraljevske obitelji. Navodno je princeza Anne također kazala kako Meghan nije stabilna osoba koja se može uklopiti u njihov svijet.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa zasad nisu komentirali ove tvrdnje.