OTKRIVAMO: Ko je dobio posao za izradu i održavanje web stranice od 50.000 KM?

0

Nakon teksta da će  Centralno grijanje Tuzla u kojem je 51% državnog kapitala platit izradu web stranice nevjerovatnih 50.000 KM redakcija portala Vidiportal.ba objavljuje da je posao, odnosno ponuđač posla tuzlanska firma INFONET sa sjedištem u ulici Mehmedalije Maka Dizdara, a direktor pomenute firme je izvjesni Nedžad Imamović.

Ova odluka komisije, odnosno direktora Centralnog grijanja Nevresa Arnautovića blago je rečeno da je skandalozna, jer je tačno precizirano koliko zaista košta zakupnina domene i  hostinga, te izrada grafičkog dizajna stranice – ne mogu biti skuplji od 1.200 – 1.500 KM. Ono što daje posebnu sumnju da je kao ponuđač INFONET na tenderu bio jedini, dok je direktor Arnautović prije odlaska u mirovinu koja ga očekuje jako brzo potpisao ovaj dokument.

Ali, to nije sve što je potpisao Arnautović, jer mnogo je stranačkih i partijskih kadrova bliskih vladajućim strukturama u Tuzli u proteklom periodu dobilo posao u Centralnom grijanju kao i mnogim drugim javnim preduzećima.