20.06.2024.
HomeNovostiMato Đaković opet u centru skandala zbog razgovora s Dodikom: “Onom Mektiću...

Mato Đaković opet u centru skandala zbog razgovora s Dodikom: “Onom Mektiću ću jeb… majku?!”

Član Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Dragan Mektić danas je putem svog Twitter profila podsjetio na jednu poruku koja je svojevremeno uzburkala javnost u BiH, a koja je dovela do “pada” tadašnjeg glavnog tužioca BiH Gorana Salihovića.

Naime, Mektić je prenio transkript telefonskog razgovora između Mate Đakovića i Milorada Dodika, čija tonska verzija nikada nije zvanično objavljena, a kojeg je, kao poruku poslao nepoznati korisnik “075”.

– Ne znam kako je ovaj tip došao u posjed stenograma razgovora između Mate Đaković i Milorada Dodika ali znam da je vjerodostojan i istinit, naveo je Mektić.

” Slušaj, šefe, bio sam danas sa glavnim. Završili smo oko Bobar Banke. Tamo te, sigurno, neće biti. U Pavloviću će, takođe, biti u redu. Obećano mi je da će zatvoriti istragu i u predmetu zlato. Kad se vidimo, prenijeću ti ostalo. Ne mogu telefonom“, referisao je u maju 2016. (“novinar” sa srednjom školom iz Živinica inače bliski rođak Gordane Tadić, “frizerke” Ružice Jukić i “velikog” Hrvata Mije Krešića inače “Zlatnog ljiljana” A.R.BiH) Mato Đaković kumu M. Dodiku, Dodik je obećao Đakoviću skoro viđenje i dodao: “Onom Mektiću i Staniću (direktor SIPA) ću j….. majku. I ozbiljniji igrači su gubili od mene.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti