Obaještajna dojava: Paravojna grupa planira proboj u Capitol, i to još danas

0

Američke federalne vlasti i policija Capitola potvrdili su  kako su dobili obavještajne informacije kako „identificirana paravojna grupa“ ima moguće planove proboja u sjedište Vlade 4. marta, te kako su povećane mjere sigurnosti u znak odgovora na tu situaciju.

„Policijski odjel Capitola Sjedinjenih Američkih Država je svjestan i spreman za bilo kakve potencijalne prijetnje prema članovima Kongresa ili prema kompleksu Capitola“, navodi policija Capitola, služba zaštite zakona koja je zadužena za zaštitu ovog dijela Washingtona D.C.

„Dobili smo obavještajne podatke koji pokazuju kako postoji mogući plan proboja u Capitol jedne identificirane paravojne grupe u četvrtak, 4. marta. Već smo napravili značajne sigurnosne nadogradnje, kao što su jačanje fizičkih struktura i povećanje broja ljudi, kako bi se osigurala zaštita Kongresa, javnosti i naših policijskih službenika“.

Demoni ili vanzemaljci

NBC News prenosi zajednički stav Odjela za domovinsku sigurnost i FBI-ja kako su slično upozorili na planirano nasilje.

Al Jazeerin novinar Mike Hanna iz Washingtona D.C. je u srijedu navečer javio kako je Predstavnički dom SAD-a obustavio rad za četvrtak „u sklopu mjera opreza“ nakon potencijalnih prijetnji, ali kako će Senat održati svoje zasjedanje.

Čini se kako je zavjera povezana sa teorijom desničarskog pokreta zavjere QAnon koji vjeruje kako je bivši predsjednik Donald Trump izabran za borbu protiv organizacije lobalne liberalne elite a koju čine ili međudimenzionalni demoni ili vanzemaljci koji sakupljaju krv djece kako bi ostali mladi.

Drugi proces opoziva

Pristalice ove teorije vjeruju kako je 4. mart istinski datum inauguracije Trumpa za koga vjeruju da je pobijedio na novembarskim izborima i kako će ostati u uredu kako bi nastavio borbu protiv „globalista“.

Trump je ponavljao neistinite tvrdnje kako je pokraden na izborima (i dalje to tvrdi) što je dovelo do drugog procesa za njegov opoziv gdje je optužen za „pobunu“ 6. januara kada su izbili nemiri.

Reklama

Na suđenju u Senatu nije osuđen