15.04.2024.
HomeNovostiNovi raskol u SDA Tuzla: Protiv koga su dignute četiri krivične prijave?

Novi raskol u SDA Tuzla: Protiv koga su dignute četiri krivične prijave?

Edin Haračić Klej, član Povjereništva Gradskog odbora SDA Tuzla, predsjednik Udruženja dobitnika najviših ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ i predsjedavajući Koordinacije boračkih organizacija grada Tuzla, reagirao je uoči predstojećih unutarstranačkih izbora zbog saznanja da su Tužilaštvu TK protiv predsjednika Izborne komisije GO SDA Tuzla podnesene četiri krivične prijave.  

– Kao član stranke i član Povjereništva GO SDA Tuzla, nakon određenih saznanja da se protiv jednog člana stranke vodi istraga u Tužilaštvu TK, zatražio sam provjeru takvih saznanja i dobio odgovor da se protiv spomenute osobe vodi zvanična istraga i da su podnesene čak četiri krivične prijave za zloupotrebu položaja i slične radnje. S obzirom na to da se radi o aktivnom i izuzetno involviranom članu Gradskog odbora te da je na predstojećim unutarstranačkim izborima, na prijedlog predsjednika Povjereništva, izglasan za predsjednika Izborne komisije, za čiju odluku sam i sam glasao vjerujući da se određuje osoba od povjerenja, nakon spomenutog saznanja,  smatram da takva osoba mora po hitnom postupku biti razriješena svih dužnosti unutar stranke do okončanja postupka – navodi Haračić.  

Edin Haračić Klej istaknuo je da, kao patriota ove zemlje, ne želi da stranka niti bilo ko od nas sutra nosi hipoteku nečasnih radnji, ma o kome da se radilo. 

– Postupkom kojim želim da se ogradim, smatram moralnom obavezom i dužnošću i tražim od viših organa stranke da se hitno očituju i donesu odluku u interesu i očuvanju digniteta stranke. Poštujući presumpciju nevinosti, da niko nije kriv dok se ne dokaže, ipak smatram da se iz spomenutih razloga osoba sama trebala povući sa spomenutih pozicija do okončanja postupka. Za istu osobu, također, postoji saznanje da, uz aktuelnog ministra za pitanja boraca i predsjednika Povjereništva GO Tuzla, obavlja i funkciju savjetnika za pitanja boraca, što posebno svakom članu stranke, pripadniku boračke populacije, predstavlja dodatnu uvredu, jer se radi o osobi koja je u vrijeme agresije na našu zemlju bila dijete. Radi suda javnosti, smatram da je obaveza i dužnost koju nam je u emanet ostavio i naš rahmetli predsjednik Alija Izetbegović da ukazujemo na sve što narušava ugled stranke i da na povjerene dužnosti biramo časne, moralne i odgovorne ljude radi bolje budućnosti svih nas i naše zemlje – zaključuje Edin Haračić Klej.  

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti