18.05.2024.
HomeNovostiNove mjere u TK: Prodavnice obuće i tekstila izvan tržnih centara mogu...

Nove mjere u TK: Prodavnice obuće i tekstila izvan tržnih centara mogu početi raditi, u apoteke se neće moći ulaziti

Krizni štab civilne zaštite Tuzlanskog kantona donio je naredbu prema kojoj prodavnice obuće i tekstila, koje nisu u tržnim centrima, mogu nesmetano raditi, pridržavajući se posebnih mjera zaštite – potvrđeno je nakon sjednice Štaba.

-Nama je i dalje prevashodni cilj zaštita stanovnika. Također, kada je u pitanju rad apoteka, donijeli smo naredbu da se zabranjuje ulazak u apoteke onima koji koriste usluge apoteka, nego mogu na šalterima preuzimati svoje lijekove – rekao je komandant Kantonalnog štaba civilne zaštite Tuzla Mustafa Šakić.

Upućena je i inicijativa Federalnom ministarstvu zdravstva i Federalnom štabu civilne zaštite da se, kako je naveo, skrati broj dana koje osoba mora provesti u karanteni te da umjesto 28 dana kako je to sada propisano, u karanteni boravi 14 dana.

U hotel Tehnograd smještene su osobe koje su proteklih dana te provele na graničnom prelazu “Brčko Gunja“.

– Osobe koje smo primili od petka do nedjelje dobrog su zdravstvenog stanja, ne pokazuju nikakve simptome na COVID-19. Generalno su iscrpljeni zbog dugotrajnog boravka na granici. Posebno im mnogo znači prehrana, s obzirom da su došli izgladnjeli jer nisu imali obroke hrane – rekla je direktorica Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona dr. Maida Mulić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti