19.05.2024.
HomeNovostiMasovna tuča migranata u Prihvatnom centru Blažuj, ima povrijeđenih

Masovna tuča migranata u Prihvatnom centru Blažuj, ima povrijeđenih

Više stotina migranata učestvovalo je u masovnoj tučnjavi u Prihvatnom centru Blažuj. U velikoj tučnjavi, koja je izbila jutros u tri sata, korišteni su noževi, letve, kamenice…

Situaciju su oko pet sati pod kontrolu uspjeli staviti pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uz podršku specijalne jedinice i drugih pojačanja. U samom centru sada je mirno. Većina povrijeđenih je zadobila posjekotine, što potvrđuje da su u obračunu korišteni i oštri predmeti.

Povrijeđeni su prebačeni na Klinički centar u Sarajevu. Prema nezvaničnim informacijama, niko od njih nije teže povrijeđen.

Dio policije se povukao, dok ekipe u Centru vrše uviđaj. S obzirom na to da u Centru ima više različitih etničkih skupina, nije isključeno i da je tučnjava izbila po tom osnovu.

Centar su upravo napustila dva vozila sa pripadnicima specijalne policijske jedinice, dok je među migrantima sada opuštenija atmosfera.

Neki od njih igraju fudbal, drugi se sunčaju na livadi, treći suše veš… Da nije prisustva policije, malo ko bi mogao naslutiti da je samo prije nekoliko sati ovo bilo poporište žestoke tuče.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti