Neuspio puč u Građanskom savezu: Jučer Fazlagić smijenio Čolpu, a danas Čolpa njega

0

Na hitnoj sjednici Predsjedništva Građanskog saveza, koja je sinoć održana, zbog nestatutarnog djelovanja i pokušaja puča putem medija donesena je odluka o isključenju Muhameda Fazlagića i Ozrena Blagovćanina, saopćeno je iz Predsjedništva ove stranke.

Predsjedništvo Građanskog saveza iskazalo je žaljenje što napadi na GS dolaze po nalogu nekadašnjeg političkog partnera, smatrajući da takvo djelovanje ne doprinosi opstanku lijeve i građanske ideje u Bosni i Hercegovini.

– Međusobni obračuni i podanički odnos prema nacionalnim strankama jedino stvara okolnosti u kojima bi se naša ideja građanske države našla u stanju u kakvom se danas nalazi u Srbiji.

GS na lokalne izbore izlazi samostalno, nećemo biti satelit velikih nacionalnih stranaka jer ne želimo da živimo u državi bez opozicije, što je nekima vjerojatno i primarni cilj.

Predsjedništvo GS osuđuje medijski linč pojedinih sluganskih medija na predsjednika Građanskog saveza Nihada Čolpu i pokušaj kompromitacija GS i svih njegovih članova i simpatizera, te je naložilo organima GS-a da pokrene krivični postupak protiv svih učesnika medijskog pokušaja puča, odnosno organizatora fiktivnog kongresa – navodi se u saopćenju.