23.06.2024.
HomeNovostiNeprincipijelna SDA proziva svog nekadašnjeg člana Fuada Kasumovića, a ne proziva masu...

Neprincipijelna SDA proziva svog nekadašnjeg člana Fuada Kasumovića, a ne proziva masu tajkuna iz vrha “Stranke” ili bliskih njenim funkcionerima

Nakon što je u prvom obraćanju javnosti nakon hapšenja gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović optužio SDA da stoji iza svega, ali i zadruge stvari, oglasila Stranka demokratske akcije Zenice. Gradonačelnika Zenicu su optužili da “lažima i manipulacijama od sebe pravi žrtvu”.

-Govornicu Gradskog vijeća danas je zloupotrijebio da se još jednom obruši na institucije pravosuđa, a nebuloznim izjavama i na Stranku demokratske akcije. Da je predmete visoke korupcije teško procesuirati govori i ovaj slučaj, gdje se gradonačelnik koristi svim mogućim sredstvima, uključujući i poluge vlasti, da ometa istragu i vrši direktan uticaj na pravosuđe. Tome u prilog ide i zaključak Gradskog vijeća koji su izglasali vijećnici većine koju predvodi njegova politička stranka. Ako već optužuje i insinuira, bilo bi dobro da javno kaže imena i prezimena osoba koje su mu, tobože, to sve govorile. Kad se već naziva ‘moralnom vertikalom’, također bi bilo fino da narodu objasni otkud mu milioni na računu, brojne nekretnine i benzinske pumpe, a da je pritom čitav svoj radni vijek proveo u državnoj službi primajući platu iz budžeta. Neka objasni i revizorski izvještaj po kojem je i do hiljadu i po posto povećao vrijednost i platio javne radove firmama bliskim njemu lično i njegovim saradnicima. Sve ostalo je manipulacija, obmanjivanje javnosti i uticaj na rad pravosuđa”, poručili su iz SDA Zenica.

Podsjetimo, Kasumović je danas u Gradskom vijeću Zenice kazao kako je tokom pritvora imao ponudu od SDA da “napusti funkciju”, a da će zauzvrat “dobiti bilo koje mjesto u Sarajevu i biti pušten i oslobođen”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti