03.03.2024.
HomeNovostiNekadašnji tuzlanski gigant na dobošu: Prodaje se imovina, cijena - sitnica

Nekadašnji tuzlanski gigant na dobošu: Prodaje se imovina, cijena – sitnica

Stečajni upravnik raspisao je javni oglas za prodaju imovine TTU d. d. Tuzla u stečaju. U tri lota prodaje se imovina Tvornica transportnih uređaja, ukupne vrijednosti nešto više od dva miliona KM.

Prvi lot, koji je predmet prodaje četvrti put, obuhvataju nekretnine u ulici XVIII hrvatske brigade 25 u Tuzli. Riječ je o objektima i zemljištu sa pripadajućom infrastrukturom, čija je početna cijena 1.120.839,00 KM. Na prodaju su dvije poslovne zgrade i zemljišta uz njih, tri objekta fabrika, dvorište i rijeka.

U drugom lotu prodaju se nekretnine koje se nalaze u naselju Mramor, a sastoje se od portirnice, upravne zgrade, proizvodno-remontne hale i stare radionice, pripreme materijala, stara (limena) hala, mašinsko održavanje, skladište plinova i gasova, zemljišta sa pripadajućom infrastrukturom.

Početna cijena za ovu poslovno-tehničku cjelinu iznosi 868.320,00 KM.

Ovo je dvanaesta prodaja za nekretnine u okviru ovog lota.

U trećem lotu prodaju se nekretnine koje predstavljaju građevinsku parcelu na kojoj je izgrađen objekt odmarališta, ali je on u potpunosti devastiran. Parcela se nalazi u naselju Kiseljak u blizini jezera Modrac.

Ovo zemljište s devatsiranim objektom prodaje se po početnoj cijeni od 21.911,00 KM.

U uslovima prodaje navedeno je da ponuđena cijena ne može biti manja od utvrđene cijene.

Nekretnine i pokretne stvari se prodaju po sistemu usmenog javnog nadmetanja, koje će se obaviti pred komisijom za prodaju, te će se istovremeno utvrditi najpovoljniji ponuđač i proglasiti kao izabrani kupac.

Ročište za razmatranje ponuda održat će se 3. novembra sa početkom u 11 sati. Rok za dostavljanje dokumentacije je do početka ročišta za prodaju.

Najuspješnji ponuđač, koji bude proglašen pobjednikom, dužan je uplatiti kupoprodajnu cijenu u roku od 30 dana od dana zaključenja javnog nadmetanja. U protivnom, gubi pravo na položeni depozit.

Podsjetimo da je Upravna zgrada Tvornice transportnih uređaja (TTU) u stečaju prodata u oktobru prošle godine kompaniji Tuzla Remont za 1,5 miliona maraka, a ona je do danas potpuno renovinara i pretvorena u hotel.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti