21.06.2024.
HomeNovostiUplatili smještaj u Hrvatskoj pa shvatili da su žrtve prevare

Uplatili smještaj u Hrvatskoj pa shvatili da su žrtve prevare

Prevaranti su oštetili najmanje 15 njemačkih porodica lažno im nudeći najam kuće za odmor u Istri. Na njemačkoj stranici objavili su oglas s fotografijama, predstavili se kao vlasnici i nekretninu nudili po jako povoljnoj cijeni.

Vijest je to koja je odjeknula u hrvatskim medijima. Nažalost, to nije jedini slučaj. Prevara je dosta i na Makarskoj rivijeri, omiljenoj destinaciji bh. građana, piše “Večernji list” BiH.

Brojni su prošle godine zbog pandemije korona virusa propustili ljetovanje pa su ove s još većim nestrpljenjem iščekivali godišnji odmor i odlazak na more.

Međutim, nekima od njih ovogodišnji odmor će ostaviti gorak okus. Naime, postali su žrtve prevare.

“Zbog iznenadnog otkazivanja rezervacije tri dana prije zakazanog termina tražim smještaj za četveročlanu porodicu”, oglas je na društvenim mrežama.

Slijedili su upiti zašto je rezervacija otkazana, na šta je gospođa rekla da su žrtve prevare.

“Još u maju rezervirali smo smještaj na Makarskoj rivijeri i platili akontaciju da bi nam sad, tri dana pred polazak, javili da otkazuju. Prvo su nam rekli da otkazuju zbog korone, a onda da je u pitanju dvostruka rezervacija. Na kraju je ispalo da je 7-8 obitelji uplatilo akontaciju za isti apartman. Strašno. Trenutačno mi je bitno naći novi smještaj jer u ponedjeljak trebamo na put. Godišnji prolazi”, kazala je uznemirena gospođa.

Uskoro su se počeli javljati i drugi koji su žrtve prevare iste osobe. Javilo ih se bar 10-ak iz Hrvatske i BiH.

Kažu da slučaj neće pustiti tek tako te će podići kolektivnu tužbu.

“Mi smo još jedna prevarena obitelj. Ako ne vrate novac, definitivno ide kolektivna tužba. Ali nije sve ni u novcu. Cijele godine čekamo ljetovanje i na kraju djeca ostanu razočarana i povrijeđena. Sramota”, kaže još jedna prevarena gospođa.

Najzanimljivija je priča dvojice braće koji su, svaki za sebe, rezervisali apartman. U razgovoru i nakon što su jedan drugom pokazali fotografije, shvatili su da su uplatili avans za isti apartman i da je riječ o prevari.

“Tražim apartman za dvije osobe. Naime, našli smo ga, ali je na kraju ispalo da gospođa šalje fotografije tuđe terase predstavljajući je kao svoju. Sve smo već uplatili, a isto je ponudila i mom bratu. Tako smo slučajno shvatili da gospođa mulja. I sad smo u problemu jer nemoguće je naći nešto u zadnji tren”, još je jedno gorko iskustvo.

Nažalost, ljudi mogu biti prevareni i kad rezervišu preko Bookinga.

“Naišla sam na dvostruke profile na Bookingu, poslije smo shvatili da je riječ o prijevari. Rezervirali smo, uplatili i sutradan nam žena javi da je rezervirano, kao pogreškom Bookinga, odakle tvrde da nije do njih, već do vlasnika. Srećom, iz Bookinga su vratili cijeli iznos jer je bila skuplja opcija rezervacije, ako se u roku od 24 h otkaže, vrati se novac, te jeftinija opcija bez mogućnosti povrata. Izabrala sam prvu da mogu dobiti novac natrag, kao da sam znala da će se nešto dogoditi”, još je jedno iskustvo.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti