Mirnes Ajanović najavio kandidaturu za gradonačelnika Tuzle

0

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović na Facebooku je potvrdio da će se kandidirati za gradonačelnika Tuzle.

Kako je naveo u objavi, Tuzla može biti samoodrživ grad, ekonomski i privredno neovisan od bilo kakvih političkih uticaja, ugodan za život i u službi građana, sa jakim i nezavisnim organima oslobođenim uticaja kulta ličnosti.

– Kao gradonačelnik izboriću se za pravednu, slobodnu, jaku i sigurnu Tuzlu, za šta je garancija politički angažman od 1990. godine sa tri mandata u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i preko 20 godina djelovanja u Gradskom vijeću Tuzla kao najaktivniji poslanik/vijećnik, bez bilo kakve kompromitacije, uključujući i preko 15 godina angažmana u direktnoj pravnoj-advokatskoj praksi.

Djelujući na svakoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla oko 80 posto u odnosu na sve ostale vijećnike zajedno, inicirao sam hiljade prijedloga, pa i prema višim organima vlasti od kojih su beneficiju imale i Tuzla i cijela BiH. Na isti način koordiniranim djelovanjem i saradnjom sa svim institucijama u državi na osnovu institucije gradonačelnika mogu za Tuzlu omogućiti veće ekonomske, kulturne, poslovne i druge prilike, a koje su prijeko potrebne svima – naveo je između ostalog, Ajanović.

Podsjećamo, aktuelni gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović odlučio je prihvatiti mandat u Parlamentu BiH koji je osvojio na izborima te će uslijedit prijevremeni izbori za gradonačelnika.