17.06.2024.
HomeSportBošnjaković: Nisam optimista, nešto se čudno dešava u Premijer ligi BiH

Bošnjaković: Nisam optimista, nešto se čudno dešava u Premijer ligi BiH

Bh. fudbalski stručnjak Milenko Bošnjaković gostovao je na N1 u emisiji Newsroom a osvrnuo se na Evropsko prvenstvo, Premijer ligu, ali i na vlastite planove u budućnosti.

Nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine počinje 17. jula, a Leotar je posljednji dvanaesti učesnik u elitnom rangu za narednu sezonu.

“Sve ovo je veoma specifično, završetak prošlog i ulazak u ovo prvenstvo. Mislim da ovo nije zabilježeno nigdje u svijetu. Do sada se ovo nije dešavali, a samim tim ni ja nemam slična iskustva. Navodno ljudi nisu ispunjavali uslove, ne igraju sada ligu. S druge strane, sada se traži ko želi da igra, taj neka igra. To nije nikako korektno, to će se odraziti na kvalitet, odrazit će se na klubove, a na kraju krajeva i na čitavi ligu. Imate petnaest dana do početka prvenstva, nemate predsjednika, nemate uprave. Klubovi su počeli da olako ulaze u prvenstvo, u ove sve stvari. Mislim da će prvenstvo koje je pred nama biti po mnogome specifično u odnosu na sva ostala prvenstva. Klubovi bez uprava, uprave bez ambicija. Klubovi svakodnevno raskidaju ugovore, ne odgovaraju kvalitetom. Tako da nisam optimista, nešto se čudno dešava, žao mi je što se to sve dešava. Premijer liga je taman došla na jedan fin nivo, fine utakmice, kvalitetni igrači, kvalitetni treneri, međutim mnogo toga se sada baca pod noge. Žao mi je da postoji liga koja ima “klub-x” i nažalost i to smo doživjeli, šteta”, rekao je za N1 Bošnjaković.

Bošnjaković se osvrnuo i na predstojeće nastupe bh. klubova u Evropskim takmičenjima.

“Od naša četiri predstavnika, četiri će proći u drugo kolo i tu je kraj. Meni je stvarno žao, pratim Sarajevo, oni će praktično bez generalne probe ući u evropske utakmice. Široki Brijeg je jučer izgubio od Veleža, međutim Široki nikada ne treba podcjeniti. Oni su i u prošlo prvenstvo ušli sa juniorima, pa su izborili Evropu. Drago mi je što je Velež u prijateljskim utakmicama pokazao da je još uvijek na jednom kvalitetnom nivou. Borac ima najkvalitetniji rad, otišli su na pripreme, čuo sam se jučer sa Markom Maksimovićem i apsolutno podržavam njegovu odluku da ne prijateljsku s Olimpijom sa juniorima. Tako da mi ćemo sigurno proći prvo kolo, ali sve preko toga je dosta neozbiljno. Nadam se da ćemo doći veoma daleko, ali realno vrlo teško”, rekao je Bošnjaković, te se potom dotakao i svoje budućnosti:

“Dvanaest klubova je u ligi, trećina klubova je zadovoljna sa svojim trenerima, druga trećina klubova iz Premijer lige isključivo je orjentisana na strano tržište, ne znam zbog čega. I ostala je treća trećina koja se oslanja na svoje trenere, ponuda je bilo, ništa nije privedeno kraju. Međutim, ne opterećujem se, ponovio sam hiljadu puta, ponovit ću i danas. Ja sam čovjek koji gdje se uhvati, gdje bude radio uhvatit će kao pitbull da radi, ako toga bude neću se bacati s mosta, miran sam, čekam, bit će. Ukoliko ne bude nema nervoze”, zaključio je Bošnjaković.

Bošnjaković je u dosadašnjoj karijeri vodio Tuzla City, Slobodu iz Tuzle, Zvijezdu 09, Drinu iz Zvornika i Slaven iz Živinica.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti