21.06.2024.
HomeNovostiLuksuz i novac pod maskom: Hodža Kavazović se počinje baviti ugostiteljstvom i...

Luksuz i novac pod maskom: Hodža Kavazović se počinje baviti ugostiteljstvom i hotelijerstvom pod krinkom brige za stare osobe

Reisu-l-ulema IZ u BiH, Husein ef. Kavazović danas je svečano otvorio Vakufski kompleks Podveležje iznad Mostara.

Novosagrađeni vakufski kompleks pod obroncima planine Velež koji se prostire na 2.000 kvadratnih metara prva je ustanova pod okriljem Islamske zajednice BiH koja će djelovati kao Centar za stare osobe, ali i kao resort s modernim hotelom i restoranom, a u čiju je izgradnju uloženo 4,5 miliona KM.

Islamska zjednica otvara još jedan prostor svoga rada

Reis Kavazović je čestitajući mostarskom muftiji, Salemu ef. Dedoviću i čelnicima i članovima Medžlisa IZ Mostar ocijenio da je ova nova ustanova IZ u BiH od prevelike važnosti kako za Islamsku zajednicu tako i društvo u cjelini.

– Ovo je za nas u Islamskoj zajednici malo neobičan projekt, sam po sebi, jer do sada nismo imali projekt ove vrste. Ali, ovim projektom ovdje, Centrom za zdravo starenje, kako su ga nazvali, Islamska zjednica otvara još jedan prostor svoga rada. Nadamo se da će ovaj Centar kao i drugi projekti unutar Islamske zajednice biti od koristi široj društvenoj zajednici i svima onima koji budu tražili da nađu svoje mjesto u ovom centru.Želim iskazati veliko svoje zadovoljstvo u nadi da će menadžment ovoga Centra uspjeti realizirati zacrtane ciljeve koje su isped sebe postavili i da će ovaj Centar odgovoriti svojoj svrsi, namjeni i ciljevima zbog kojih je ovdje postavljen – kazao je Kavazović.

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Mostar, Džafer ef.Alić je podsjetio je na to da je ideja za ovaj projekt nastala još 2010. godine.

– Tada smo osmislili razvojni projekat Centra za stare osobe, sa jedne strane kao projekta unapređenja i revitalizacije Vakufa, zatim kao važan projekat i dio misijskog djelovanja IZ, ali i kao odgovor na potrebe društva i vremena u kojem živimo – rekao je, između ostalog, ef. Alić.

Centar za stare, u kojem su 42 sobe već sutra će primiti svojih prvih 10 korisnika,a interes je iskazalo još 50 osoba.

Također, otvoreno je više od 20 radnih mjesta, a narednom razdoblju planirana su i nova zapošljavanja.

S druge strane, u Resortu Kalima je hotel s četiri zvjezdice, a raspolaže s devet superior soba, četiri superior apartmana i dva delux apartmana, restoranom kapaciteta 80 unutarnjih i 40 vanjskih mjesta te višenamjenskom konferencijskom dvoranom sa 180 stepeni pogledom na hercegovačku prirodu.

U ponudi će imati organizaciju vjenčanja i vjerskog i građanskog

Također, u ponudi će imati organizaciju vjenčanja i vjerskog i građanskog, ali i svadbenog veselja. Ujedno su jedini Resort u Evropi s džamijom, a u okviru kompleksa su biblioteka, čitaonica te brojni drugi sadržaji.

Svečanost otvorenja uz brojne zvanice iz IZ u BIH, Vakufske direkcije te predstavnika svih nivoa vlasti u BiH koja je počela na otvorenom bila je prekinuta zbog snažnog nevremena.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti