Migranti napali ženu u Zenici, povrijedili je i oteli joj novac

0

Dvojica nepoznatih muškaraca napali su jutros u 6.45 sati 47-godišnju S. G. iz Zenice, potvrdio je za Fenu dežurni operativni Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK).

Prema riječima očevidaca, nesretnu ženu napala su dvojica migranata koji su prethodno na sredini mosta razbili pivsku flašu te, prijeteći, krenuli prema njoj. Na mostu su ostali i polomljeni kišobran te kapa.

– Dvojica NN muškaraca na mostu na Kamberovića polju u Zenici napali su S. G. iz Zenice te joj upotrebom sile otuđili torbu sa 300 KM novca i ličnim dokumentima. Tom su joj prilikom nanijeli i lakše tjelesne povrede – kazao je dežurni operativni MUP-a ZDK.

Na mjesto događaja izašli su policajci Policijske uprave 1 Zenica i ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja Zenica, koja je na licu mjesta ukazala pomoć te odvezla povrijeđenu ženu.

Policajci će, napominje dežurni operativni, obaviti uviđaj te sačiniti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, a o događaju je obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.