23.06.2024.
HomeNovostiMuriz Memić: Kako ubistvo moga Dženana nije napad na Bošnjake?

Muriz Memić: Kako ubistvo moga Dženana nije napad na Bošnjake?

Muriz Memić, otac tragično nastradalog mladića Dženana Memića, putem Facebooka pitao je zašto nerazriješena smrt njegovog sina nije napad na Bošnjake, a hapšenje Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e jeste. Memić je putem grupe “Pravda za Dženana” poručio da “veliki i pametni Bošnjaci u institucijama riješe jedan od nerazriješenih slučajeva”, među kojima je i smrt njegovog sina.

“Ako država stoji iza ubistva teško ga je rasvijetliti. Pušteni su iz pritvora svi osumnjičeni. To ne znači da nisu više osumnjičeni, pušteni su uz mjere zabrane, a Dupovac i Mutap u kućni pritvor. Hasan Dupovac će kad tad odgovarati. Hasane, ako si izašao iz pritvora, nisi iz zatvora. U zatvor ćeš tek ići”, rekao je Muriz Memić.

On je rekao da na sudu nije očekivao da će osumnjičeni reći istinu, nego da će se braniti šutnjom i amnezijom, ali i dalje tvrdi da Alisa Mutap sve zna šta se dešavalo kobne noći kada je stradao njegov sin.

“Tužilaštvo ima 150 materijalnih dokaza, 88 svjeodka, 16 zaštićenih. Ja im ne znam imena. Ali mora biti neki debeo razlog da tražiš i dobiješ zaštitu kao svjedok. Obraćam vam se danas jer sam ljut. Pet i pol godina hoću da idem pravno, ali mi ne daju”, rekao je Memić.

Memić: Mislili su da ću priznati da je mafija jača

“Mislili su da ću odustati, priznati da je mafija bila jača. Kako bih stao pred Dženana na onom svijetu? Kako bih stao pred sve vas? Imam snage”, poručio je.

Memić je građanima i svima koji su involvirani u ovaj slučaj poručio da moraju odlučiti na čijoj su strani.

“Ako ste na strani pravde, onda stanite uz nas, ako ste na strani ubica, onda nemojte ni dolaziti. Mi kao narod trebamo ustati protiv ovoga. Ako se ne riješe ova dva slučaja (Memić i Dragičević op.a), nikada se ni jedan slučaj u ovoj državi neće riješiti”…

Memić je potom kazao da ne vjeruje mnogim pravosudnim strukturama, osobama, strankama i ličnostima.

“Kako da vjerujem predsjedniku Suda BiH ili bivšem ministru Mekrtiću ili prvom čovjeku OSE kada se svi druže sa Dalidom Burzić. Kako da vjerujem Bakiru Izetbegoviću, kada je Asim (Sarajlić) snimljen kako namještava glasove, a Bakir kaže da je dva puta ranjen. Bakir meni neće da se javi, a dobro je upoznat o čemu se radi. Kako je napad na Bošnjake hapšenje Osmice, a ubistvo mog Dženana nije napad na Bošnjake”, pitao je.

Ja vjerujem u dobre i čestite ljude u Tužilaštvu i Sudu, kazao je Memić, te je rekao kako nema razloga da vrši nikakav pritisak na njih.

Došlo je vrijeme da se pozicionirate

“Nedopustivo je da pet i pol godina o vo nije riješeno, zato ćemo sazvati nove proteste. Došlo je vrijeme da se jasno pozicionirate. Jeste li uz nas ili ne”, zaključio je.

Muriz Memić i Arijana Memić, otac i sestra tragično nastradalog mladića Dženana Memića, najavili su nove proteste u Sarajevu. Tačan datum nisu naveli, ali su rekli da će biti uskoro. Do sada je održano 19 protesta zbog smrti Dženana Memića u Sarajevu.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti